Automate your Marketing
with Womplify




 
Noor Faizah's FotoPage

By: Iezah Azizam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 25-Jul-2010 13:30 Email | Share | | Bookmark
Trajedi World Cup 2010

Salam Sayang buat semua sahabat...
hmmm agak lama aku x menjengah FP ni... sepanjang tu macam2 hal yang terjadi & menimpa kami sekeluarga... rindunya aku nak mengarang balik walaupun FP ni utk picas je sebenonye tp aku x kira aku nak berceloteh jugak...

Bulan Jun & Julai 2010, di tengah2 kerancakan World CUP 2010 (WC), famili aku aku ditimpa bencana... trajedi yang x kan kami sekeluarga lupakan.... kenangan hitam yang meninggalkan kesan mendalam terutamanya utk mak aku....

26 Jun 2010 - Sabtu (time maghrib)
Aku sibuk mengemas umah & pakaian sbb esoknya kami akan berangkat ke Langkawi utk holiday bersama2 dgn famil adik aku Ina... semua dah dibooking & dibayar tgu ari je nak p sana.... Tiba2 aku menerima call dr adik aku yang no 4, Ayon, dia tya aku samada ada terima apa2 berita x dr org kampung?.. hmm mmg x de sapa yg call aku & bgtau apa2... ayon maklumkan aku yang adik aku no 3, Azhar @ At, menyelam di Lubok Yu, Pahang x timbul2...Aku tya dia byk2 kali btl ke berita ni? dia kata betul la, dia nak balik Pahang mlm tu gak.. masa ni Ayon bertugas di Kelantan....

Memula memang aku ingat dia main2... Dua beradik ni memang suka berpakat kenakan kami... diorang nak suruh kami balik kampung maka macam2 cerita la diorang buat.... sbb dulu diorang pnh kenakan aku & ina, Si Ayon call kata At eksiden dgn lori... harapan 50/50... yang kami kat Kl ni dah gelabah katak... menangis bagai nak rak, sbb nak balik transport x de masa tu sbb dah malam.... hmmm tp kali ni lain macam lak suara si Ayon.. aku call lak ayah aku nak kan kepastian.. ayah aku mengesahkannya... so berangkat la kami malam tu gak...

Aku sampai Jengka pun dah pkl 4.00 pg lebih sbb byk stop, kebetulan lak mlm tu hubby aku demam, x daya nak bwk kete berterusan itu yang berhenti2 tu...Keesokannya kami sekeluarga pakat2 ke tempat kejadian, pasukan penyelamat BOMBA & kwn2 Arwah At pakat menyelam mencari, x jumpa jugak... isteri arwah sepanjang hari pencarian setia menanti di tepi sungai tu... kesian dia... anak arwah setiap ari dok tya mama dia, di mana Abinya... dia nak abi dia... dh lama abi dia x jumpa dia..... memang sedih bila tgk budak berusia 3 tahun yang petah bercakap berterusan bertanya abinya...

Selama 5 hari pencarian diteruskan, & pd hari ke 5 jenazah arwah ditemui lebih dari 10km dr lokasi kejadian... keadaan jenazah pun dah uzur... urusan jenazah semua diuruskan hospital Bandar Jengka, dari Hospital terus ke tanah perkuburan utk pengebumian.....

Genap 10 hari pemergian Arwah At... pada 6 Julai 2010... Arwah ayah aku Azizam B. Abdullah pulak mengikut jejaknya... sblm ayah aku meninggal dia demam, cirit birit... sampai lembik x daya dia.... Ayon hantar dia ke Hospital bandar jengka pd hari ahad mlm tu.... & hari selasa ayah aku meninggal masa dlm perjalanan dari hospital Bandar Jengka ke Hospital Temerloh...

Seramai 6 orang yang terlibat dgn pencarian arwah At meninggal dunia disebabkan jangkitan wabak bakteria Leptospirosis (kencing Tikus) & Meilioidosis di Lubok Yu... termasukla arwah ayah aku.... & bapa saudara aku baru pulih dr koma selama 3 minggu akibat sakit ni mudah2an dia cepat sembuh.... Kementerian Kesihatan dah lakukan siasatan kat lokasi kejadian.. & buat masa ni tempat tu di tutup utk org awam....

Ni picas sekitar lokasi kejadian.... Al Fatihah utk Arwah AZIZAM ABDULLAH & Arwah MOHD AZHAR AZIZAM.. semoga Allah Taala melimpahi rahmatnya ke atas kedua2nya... aminnn















Thursday, 27-May-2010 09:30 Email | Share | | Bookmark
Coretan untukmu Sayang....

Buat anak mama, Aleesya...
X lama lagi tanggal 31 May datang lagi....
Masih segar ingatan mama padamu sayang walaupun sudah 3 tahun Aleesya meninggalkan
mama & ayah..... begitu juga dgn abang Adib.... walaupun anak2 mama tiada di sisi mama
tp kehadiran kalian walaupun seketika meninggal kesan mendalam buat mama dan ayah....

Aleesya....
Dalam bulan Februari 2007 mama mendapati diri mama mengandung lagi....
kali ni mama tekad x nak cuai lagi, sudah 4 kali mama kehilangan anak2 mama,
mama berjanji pada diri mama yang mama akan menjaga kandungan kali ni dgn lebih baik....
Kandungan kali ni mama pulak yang alah, tp x lah teruk... biasanya tiap kali mama mengandung ayah yang akan pening2 muntah2... tp kali ni ayah steady aje.... mama lak yang merasa... x pe sayang...
demi anak mama, mama terima semua itu dgn senang hati....

Aleesya sayang....
Aleeysa membesar dlm rahim mama dengan sempurna & sihat... walaupun mama terpaksa berulang
alik ke HUKM 2 minggu sekali, terpaksa tundakan kerja2 mama demi anak mama.... mama x kisah...
janji anak mama membesar dgn sihat.....

Di Hospital macam2 para doktor & nurse cuba utk pastikan anak mama nanti keluar dengan selamat....
mama kena cucuk insulin 5 kali sehari... mama rela sayang... walaupun perut & paha mama penuh
dengan kesan suntikan.... tp mama x kisah.... Alhamdulillah Aleesya masih membesar dlm rahim mama... dan doktor pun sahkan Aleesya sihat... alhamdulillah itu yang mama nak dengar... doktor2 sblm ni kata kandungan mama mungkin berisiko cacat @ x sihat, sbb mama ada diabetes, tp setelah beberapa belas minggu kandungan mama, doktor sahkan anak mama sihat... mama bersyukur sangat2...

1 May 2007... mama & ayah ke rumah opah ( mak pd ayah aleesya) aleesya di Gombak, saja
menziarahi opah & atuk, mereka pun happy dlm risau.... happy sbb x sabar nak tgk org baru dlm famili... kalau ikutkan Abg Adib cucu sulung ke dua belah pihak... tp sayang abang Adib pergi dulu.... jadi Aleesya la harapan Opah & Atuk.... Hari tu jugak mama ada janji dgn sahabat baik mama nk jumpa
di care4, Wangsa Maju... Seronok dapat jumpa teman mama ni.. Sudah habis pertemuan ni, mama & ayah menghala balik ke rumah kita di Cheras, sblm tu kita singgah solat maghrib di Masjid AlRidzuan,
Ulu Klang.... Maghrib kan pendek... jadi kita singgah la solat dulu....

Masa kita sampai masjid, Imam baru stat solat Jemaah.... jadi mama terus ke tempat wuduk...
sedang asyik mama mengambil wuduk mama x sedar hand bag mama dah dikebas oleh hamba Allah
ni.... mama terkejut... mama x nampak kelibat sapa yang ambik... tp mama berlari mengejar... mama
pun x tau mama kejar sapa... mama panik... mama lupa anak mama dlm perut.... mama menangis.... bila Aleesya bergerak2 dlm perut mama, baru mama sedar, mama tgh mengandung, mama x sepatutnya
berlari.... yang dah hilang tetap hilang... nasib baik jemaah2 situ prihatin... mereka tolong mama....
tenangkan mama... Ayah dah risau bila tgk mama berkeadaan begitu.... x pa la , mungkin pencuri tu dlm kesusahan.... mama redha je... nasib baik mama x jatuh masa berlari tu.... tapi sampai sekarang mama x pernah singgah masjid tu... mama fobia....

Aleesya...
24 May 2007 kita ada temujanji dgn doktor... mama MC lagi... & doktor tetapkan 6/6/07 scan, nak tgk
jantina Aleesya.... mama excited sgt.. x sabar rasanya nak tgk, tp mama x kisah apa pun jantina anak mama janji anak mama sihat.... tp mlm tu mama rasa lain.... mcm ada sesuatu nak keluar.... tp mama x sakit... Aleesya pun bergerak ok.... tp mungkin itu satu kesilapan mama, sepatutnya mama terus ke
HUKM.... tp mama x pegi sbb minggu tu kita nak balik kedah.... mlm tu mama tido berlapikkan bantal
bawah pinggul mama supaya lebih tinggi dr dada... Alhamdulillah esoknya dah ok.... x de apa2....

25 May 2007 (Jumaat), Tok & Maksu Aleesya dari Pahang datang umah kita, sbb Sabtu 26-28/5/07 kita nak balik Kedah, nak jenguk Nenek @ Moyang Aleesya, sbb dia pun x sihat.... jd Tok & maksu nak ikut
kita balik.... semua ok dlm perjalanan..... kita siap singgah Pulau Pinang mengahdiri majlis perkahwinan
sahabat kolej mama, sekarang sahabat mama tu pun dah punya anak seorang, kita siap naik menara
Alor Setar, berjalan sana sini.... mama x tahu yang anak mama ni letih.... maafkan mama sayang.....

Bangun tido 27/5/07 (Ahad) mama dapati ada sedikit darah pada seluar mama.... mama kejutkan ayah, ayah panik.... bincang punya bincang ayah decide nak bwk kita balik KL, sbb kalau boleh ayah nak HUKM yang selamatkan Aleesya.... Pagi2 tu mama & ayah siap berkemas, Moyang tya kenapa nak balik awal, kata nak balik isnin.... mama ckp ayah ada kerja.... kami rahsiakan dari semua org.... tp mungkin naluri org tua rasa cam ada yg x kena, dok asak mama dgn macam2 soalan sampai la mama cerita yang sebenar.....

Moyang suruh ayah hantar mama ke Hospital Alor Setar (HAS), masa ni HAS lama lagi blm berpindah
ke hospital baru... Moyang takut terjadi apa2 pada kita masa dlm perjalanan...bila sampai hospital doktor scan, dia kata aleesya dah nak keluar dah, kaki aleesya dah kat pintu rahim.... mama memang x rasa
sakit pun... jadi doktor tahan mama di wad... doktor nak paksa Aleesya keluar... tp mama x bagi..
mama kata kalau dia nak keluar biarla dia keluar sendiri.... sbb mama x nak kes abang Adib berulang
pada Aleesya.... sampai sekarang mama menyesal membenarkan doktor paksa abang Adib keluar...Mama masih berharap agar Aleesya kuat bertahan..... x putus2 doa mama utk Aleesya...

Aleesya sayang...
selama 4 hari kita di HAS... doktor memang x boleh buat apa2 dah.... Ayah terpaksa balik KL, sbb cuti ayah x byk, lgpun ayah terikat dgn kontrak lagi masa tu.... Mama menangis masa ayah datang jumpa mama sblm dia balik rumah kita... Ayah balik naik bas sbb mama x bg ayah drive jauh sorang, mama
risau... ayah akur... tp setiap malam ayah akan kol tya khabar kita.... mama tau ayah pun risau akan kita....

Aleesya anak mama....
Pada jam 12.30 pg 31 May 2007 hujan lebat turun mencurah2 di luar HAS... tp mama rasa panas... perut mama sakit cam nak buang air... mama ke bilik air.... mama tgk ada darah lagi..... mama balik semula ke katil slps buang air..... x berapa minit tu sakit perut dtg lagi... mama malas nak ke bilik air lagi... bilik air jauh... berpeluh2 mama menahan sakit perut atas katil... x lama selepas tu mama rasa ade sesuatu nak keluar, mama cuba tahan tp dia keluar jugak meletup basah tilam.... Air ketuban Aleesya dah
pecah..... mama panggil nurse... terjerit2 mama panggil nurse... padahal x jauh mana pun kaunter nurse tu dgn katil mama... mungkin bunyi hujan di luar membataskan pendengaran nurse tu... terjengket2
mama berjalan ke kaunter nak bgtau nurse... tp nurse tu buat x endah dgn mama, dia suruh je mama pakai pad.... cek pun tidak tgk pun tidak... mama akur...

Jam 5.30 pagi doktor bertugas panggil mama masuk bilik rawatan.... dia nak keluarkan aleesya.... sampai sini je mama dapat pertahankan Aleesya.... Doktor keluarkan Aleesya.... mama bleeding byk... uri Aleesya tertinggal kat dlm.... terpaksa buat DnC... tp kena tgu bilik operation kosong.. jd doktor suruh mama berehat dlm bilik rawatan saja...

Selepas Aleesya dikeluarkan mama nampak Aleesya bergerak2.... tp Aleesya x menangis macam
abang Adib... Aleesya diam je, cuma bergerak2 je...Nurse tunjukan Aleesya pada mama, tp mama x nak pandang, mama palingkan muka.... Maafkan mama sayang, masa tu mama x sanggup menatap wajah
Aleesya, mama takut mama x dapat kawal emosi, tp nurse tu pujuk mama supaya tgk Aleesya, lepas ni mama dah x de peluang nak tatap wajah anak mama.... mama gagahkan diri memandang... memang berjuraian air mata mama....

Aleesya kecik je...kecik dr tapak tangan mama, tp Aleesya panjang... kalau Aleesya dh besar mesti Aleesya tinggi orgnya.... Jari Aleesya panjang & runcing macam jari ayah, raut wajah Aleesya macam wajah ayah, bkn mama saja yang perasan Aleesya cam ayah... Tok & moyang pun kata yang sama,
mak2 sedara sepupu Aleesya pun kata yang sama, Aleesya dah tumbuh rambut sejemput masa ni.... jari2 Aleesya pun dah pecah2 dah x melekat lagi.. usia Aleesya masa tu 19 minggu....

Lepas tu Nurse kata Aleesya dah x de, sbb Aleesya dah x gerak... dia bungkus Aleesya dgn kertas pastu balut cam apam balik... dia letak atas meja dlm bilik rawatan.... mama menangis... sian anak mama... x berapa lama lepas tu doktor datang balik.... Doktor kanak2 pun ikut sekali sbb dia nak pastikan betul2 yg Aleesya dah x de, sbb dia takut jd kes cam beberapa minggu sblm tu, baby besar
Aleesya 20 minggu yang disahkan meninggal, tp bila masa nak kebumikan baby tu bergerak...
Selepas doktor periksa memang sah Aleesya masih bernafas lagi....
cepat2 diorang hantar Aleesya ke NICU...

Ya Allah masa tu hanya Allah saja yang tahu perasaan mama...
mama mengharap jugak agar ada kajaiban Allah Taala...
mama harap anak mama ni kuat, dapat bertahan...

Aleesya duduk dlm inkubator... Mama pun x tahu di mana silapnya....
adakah kerana diabetes yg mama
hidapi? tp sepanjang kehamilan, Diabetes mama terkawal, darah tinggi mama pun ok....
mungkin Aleesya letih kita asyik berjalan & mungkin bukan rezeki kita bersama sayang....

Dlm pkl 12.30 tghari doktor dtg pada mama, doktor maklumkan yang anak mama dah meninggalkan mama & ayah.. Aleesya dah x de.... mama maklumkan ayah.. Ayah nak sgt tgk Aleesya, macam mana ayah tgk abang Adib dulu.... tp x sempat..... Segala urusan pengebumian Aleesya Moyang & tok2
sedara Aleesya yang uruskan..... Tok sedara Aleesya siap buat keranda kecil utk Aleesya... Aleesya dikebumikan di tanah perkuburan berhampiran rumah moyang.... Damailah engkau di sana anak2 ku... moga kita berjumpa di Akhirat kelak....

Aleesya sayang.....
Setelah 2 thn Aleesya meninggalkan mama & ayah.. mama hamil lagi... tp adik Aleeysa pun x mampu bertahan... Adik Aleesya x sekuat Aleesya.... mama keguguran lagi pada usia kandungan 11 minggu....
Mama & ayah terus sabar & sentiasa berdoa pada yang Esa agar 1 hari nanti Allah Taala akan kurniakan penyeri hidup buat mama & ayah... amin






Picas2 ni ajela kenangan mama dengan Aleesya....



Wednesday, 10-Mar-2010 12:35 Email | Share | | Bookmark
Gather2 dgn Ika & Ita @ JB

 
 
Salam Sahabat2 alam siberku....
Diharap kalian sihat la ye... skang musim x menentu cam di KL kejap panas kejap ujan...
ada tempat2 lak kemarau x ujan2... adehhhh x tahan panas seh....
skang ni memang paneh menggigit... even ujan turun pun still bahang.... tp alhamdulillah aku masih sihat.... somi aku pun sihat... & aku pun harap kawan2 aku pun sihat....

Apa la yang aku dok bebel ni.... ok straight to the point... kali ni aku nak tepek lak picas2 aku masa dok berdating ngan Ika & Ita di JB....

Balik dr kenuri kawin kawan aku kat kota tinggi, kitorang terus ke JB, nak overnight kat sana sbb esoknya kitorang nak hantar adik ipar aku @ adik somi aku le... dia dpt praktikal ngajar kat Sek. Men. Ulu Tiram, & dpt umah sewa kat Taman Saujana... tp masalahnya tuan umah sewa tu hanya benarkan diorang masuk lepas zohor ari ahad... nak x nak kena la stay semalam... so kitorang choose JB sbb aku nak dating ngan Ita & Ika, lgpun JB byk hotel & x jauh gak dr tempat yg kitorang nak p esoknya...

1st time nak bertentang mata ngan diorang ni...
So bincang punya bincang akhirnya diorang decide nak jumpa kat Restoran Singgah Selalu berhadapan dengan Danga Bay... kitorang OK je... sib baik senang cari... mlm sabtu tu kitorang dah ronda2 Danga Bay.... so dah nampak la restoran tu... lgpun adik ipar aku ni pnh 3 thn menetap di JB so dia la penunjuk arah... so x sesat2 lah....

Memula sampai tgk Ita & co dah ada... peluk cium lebih kurang, pehtu kitorang ambik makanan... time nak kuar ambik makanan tu Ika & co lak sampai... so maka ini la dia pertemuan manis kami... Ika & Fahmi TQ ye sbb belanja kitorang... Ita & Razif TQ Kek lapis sarawak yg sedap tu... x dan nak snap gambaq habis dlm kete kek tu... ekekeke.....

Lepas makan kitorang decide nak berposing kat Danga Bay lak... memang cantik tempat ni... walaupun panas terik x menghalang semangat mak2 dara ni nak berposing... hehehehe & bapak2 yang setia menjadi fotografer... hehehe... so layan je la...gambar2 kitorang je... gambo2 adik2 ipar aku x de dlm ni sbb x dpt kelulusan Ketua Pengarah FINAS...


















Sunday, 7-Mar-2010 12:45 Email | Share | | Bookmark
My Best Friend Wedding

 
 
 
Salam satu Malaysia...
Salam di hari Ahad....
Arini or minggu kitorang x ke mana2, heheheh dok umah je... kalau ada pun p kenuri kawin je... so minggu ni memang x de xtvt yang menghendaki aku menjadi "model" & en. somi sbg "fotografer"... ekekekeke ....

So aku ambik kesempatan pada masa yang terluang ni utk mengapdet FP aku ni....
Picas2 ni sekitar majlis perkahwinan sahabat baik aku RUPIDA merangkap opismet aku di Felda Air Tawar 1, Kota Tinggi, Johor pada 27 Februari 2010...

Aku berkonvoi ngan opismet aku dr Putrajaya jam 5.30 pagi..sampai sana jam 10.00 lebih, sampai2 Pida blm dinikahkan lagi...canteeeekkkkkkkk.... leh shoot time dia nikah.... tp tu la gambo dia sanding x dan aku nak ambik sbb aku nak kena gerak ke JB lak nak overnight kat sana sbb esoknya aku nak hantar adik ipar aku ke rumah sewa dia utk dia praktikal kat sana...

So layan je la pic ni.... buat Pida... SELAMAT PENGANTIN BARU...



















**********************************************************************************************************************
**********************************************************************************************************************

Penerima award untuk kali ni dicopot oleh Sue.... TQ Sue sbb sudi singgah FP aku ni.... TAHNIAH! TAHNIAH! TAHNIAH! sudi2kan la ambik award ni gantungkan kat FP mu itu....



Quote:
PENGUMUMAN
Pada N3 akan datang tiada lagi award diberi atas sebab2 ketidaksempatan aku nak apdet FP ni... huhuhu sian korang yg copot tunggu lama nak ambik award... so utk sementara waktu aku stop kan dulu... sok2 kalau aku dah rajin balik aku wujudkan balik award ni ye.... AKU SAYANG KAWAN2 AKU... KORANG LA KAWAN2 AKU muaaahhhh


Thursday, 4-Mar-2010 08:45 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday Wawa...

 
 
Salam 1 Malaysia....
Bersua kembali kita...
Ok.. kali ni N3 pasal birthday lagi... heheh thn ni 3x aku sambut birthday... tp ni bkn sambutan birthday aku... wehhh melampau weh... ni dah bulan 3 kalau bulan 1 tu boleh la ... ekekekee

Sambutan birthday untuk sahabat baik aku ni Wawa... birthday Wawa 13 Feb. tp kami celebrate seminggu selepas itu 20 Feb. 2010.... sbb apa x sambut 13 Feb.? sbbnya time tu cuti CNY, cuti panjang, so memasing dah ada plan... aku sendri pun dh 2/3 kali dikoling2 mak ayah di kampung tya balik x cuti CNY ni... so terpaksa la postpone ke minggu depannya.... tp x kisah la... yang penting semua happy... Wawa sendiri pun nak celebrate ngan famili dia di kampung.... x de surprise2 sbb dia ni bijak menghidu plan.. hehehehe so just makan2 & posing2...

Bertempat di Subak Restaurant, Bukit Lanjan area damansara, dress code: suka hati tp kaler hijau... so memasing menghijaukan lg la tempat ni... makanan mabeles sedap... aku x tau apa nama2 makanan, yang aku tau makan je la... ekekekeke...

Ok la layan ini gambar ye....














*********************************************************************************************************************
*********************************************************************************************************************

Penerima award kali ni dicopot oleh Puan Azue kita... hehehe Tahniah.. Tahniah... kak azue... mai ambik award ni gantungkan kat FP akak yang sesama x berapdet tu ekekekeke jangan maraaa aaa.... TQ kak...



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net