Noor Faizah's FotoPage

By: Iezah Azizam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Monday, 27-Apr-2009 13:47 Email | Share | | Bookmark
Makan2 ngan Geng TKB kat Restoran Puteri

N3 kali ni kat Restoran Puteri, Sungai Penchala....
ni kira 1st time la aku jejakkan kaki kat sini, tau Restoran ni ada cuma x tau di mana letaknya, TQ Watie sbb jd penunjuk arah.....

Time balik tu laju je hubby aku drive sbb dia dah tau jalan, dulu area2 Taman Tun tu tempat dia je, sbb dulu dia keje kat sana ...so x de masalah sgt la....

Oh Ok berbalik pada cite makan ni.... kitorang sampai pun dah dkt pukul 2.30 ptg, makanan pun hampir abis.... bedal je mana ada sbb perut dah lapo sgt, gambo makanan pun x sempat snap.... sorry ladies aku x byk ckp time tu sbb perut tgh lapo gile... makan je aku ingat, heheheh perut aku x leh lapo kang gastrik datang menyerang, menggigil 1 badan kang sapa susah? akakkkkkkkk jugakkkkkk.......

Masa sampai ni aku tgk Wawa, Sinchan & Ila dah ada, kemudian Dana, Kak Azue & Pidah pulak sampai, Kak Azue yang dah selalu datang pun tersesat gak.... hahahaha sbb kekonfiusan memberi direction, dgn diorg2 tersesat.... tp sib baik jumpa jalan balik semula..... yang ralatnya x dpt la aku nak jumpa MIRA sbb Mira pun tersesat x jumpa jalan... x pe Mira maybe next time ada rezeki kita dating pulak.... sbb umah kita pun x jauh kan?

So layan je la gambo kami ni haaa.... x sempat nak beramah mesra ngan Wawa sbb dia dah nak balik.... maybe next time... insya Allah....








Lupa lak aku.... 27.4.09 ni birthday my daddy yang ke 57 tahun... dah wish by phone dah semalam cuma lupa nak masukkan dlm FP ku ini... so skang ni aku letak la...





Sunday, 26-Apr-2009 11:40 Email | Share | | Bookmark
Pesta Buku PWTC

Quote:
TAHNIAH BUAT MR. T & ZAI KULIM kerana telah selamat melahirkan BB boy semalam, TAHNIAH! TAHNIAH! TAHNIAH!......semoga BABY & MUMMYnya Sihat


Sabtu bersamaan 25 April 2009, jam 10.30 pagi bertempat di PWTC, KL....
Aku dah plan ngan kak azue nak jumpa dia kat PWTC.... sbb kebetulan kitorang memang nak p pesta buku....

Tghari Jumaat tu Watie call utk kompomkan... cam best je, sbb rasa cam ramai la pulak.... lgpun ni la 1st time aku nak jumpa face to face ngan memember FP ni... sbb sblm ni hanya memandang wajah mereka tanpa gerakan & bunyi2an... hahahaha... riuh rendah gak la... cuma aku ni pemalu sikit ecececececece...... memula memang la lagu tuuu....

Ye la rasa segan laaa... yang bestnya cik abang ku la.... heheheh dia x tau yang pertemuan ni ngan geng2 FP yang lain, yang dia tau cuma nak jumpa kak azue sefamili je, tu pun puas memujuk rayu, barula dia setuju... hahahah sorila abang terpaksa bohong sunat.... kalau x, x dapat la nak bertemu muka ngan diorang nih....

Tp memula tu hubby aku hantar aku dulu ke PWTC & dia meneruskan perjalanan ke Gombak umah my MIL utk ambik adik2 ipar aku... sbb diorang pun nak g sini gak.... aku la, lepas je turun kete baru ingat kamera x ambik dr Mr. Hubby huhuhuhu
x de la byk gambo aku kat pesta buku ni... ni ada la sikit yang sempat di snap masa hubby aku sampai.... sian adik2 ipar aku.. x sempat nak round kat pesta buku ni... sbb time tu dah pukul 12.30 pm lebih dah, kak azue dah booked Lunch kat RESTORAN PUTERI kat sungai penchala tu.... so terpaksa la rushed ke sana.... x pe la next year la kita p sana ye.....

Hubby aku parking kat The Mall, PWTC penuh... Watie ikut kitorang sbg penunjuk jalan ke Restoran tu.... masa nak turun ke parking tu Watie terperasan seseorang... hmmm sapa ye? sapa lagi si T @ Big Momma Bukhari... tajam sungguh penglihatan si Watie ni, aku ni memang x nampak sesapa dah... kitorang selisih escalator... kitorang turun T lak naik... memang x janji pun tp terserempak..... hehehe kitorang kejar dia... laju sungguk cik kak ni jalan.... akhirnya dapat gak ..... peramah gak si T ni.... cara dia bercakap ni cam kawan lama yang dah lama x jumpa.... x pe T next time panjang umur kita jumpa lagi..... lgpun kita sekampung x jauh mana, balik kampung leh jumpa kan? kan? kan?






Next Update : Lunch @ Restoran puteri (bkn x nak letak sekali, kang kalau letak sekali kang gambo lambat nak load sbb berat... so kena buat 2 n3)


Wednesday, 22-Apr-2009 05:01 Email | Share | | Bookmark
Jom Naik Cruise...

Oh Ok... bersambung lagi kisah di Mines Wonderland... tp x masuk pun wonderlandnya ...
Sementara nak tunggu kucing2 tu catwalk, so we decided naik cruise.... kitorang beli tiket cruise for north area, masa berseronok selama 40 minit, hehehe memulanya nak ambik south cruise tp just 15 minutes je, beza rega tiket pun dlm RM5 je.... alih2 ambik je la North cruise sbb budak kat kaunter tu kata North lg cantik..... Tiketnya berharga RM27 seorang utk North Cruise, RM22 utk South Cruise & RM40++ for both....




Maka belayar la kami berdua di tasik bekas lombong ni yang dalamnya 200 meter huhuhu ni kalau jatuh ni memang harus mati lemas ni...... tp yang menggerunkan ikan2 dia... mak aiiii ikan keli yang aku nampak ada besaq peha aku ni..... huhuhuhu harus la aku ni jd habuan si keli2 tu kalau jatuh... gerun beb..... besaq2 ikan dia... tp teruja gak.... heheheheh

Ops sblm terlupa dlm small cruise tu ada 3 families... kami somi isteri, peh tu kuarga Cina dlm 5 org & tourist from Indon dlm 6 org.... tp Indons ni just 1 way je, diorang stop kat Hotel Palace of The Golden Horses(PGH).... tp masa otw nak ke PGH tu aku tgk byk ikan2 yang mati... agaknya terkena kipas boat kot.....

So layan gambo2 ni dulu...








Lepas dah sudah meronda ni, kitorang pun balik le ke Mall.... time tu dah mendung gile nak ujan... hmmm satu lagi cruise ni dia pakai lif nak turun & naik ke mall... so sementara nak tunggu water lift tu terbuka...kitorang dah nampak ujan lebat kat PGH... alamak, si drebar cruise ni memulanya dia nak round sekali lagi alih2 x jagi so terpaksa dia bentikan boat tu ke Mines Resort... hmmm memang cantik tempat ni ala2 tepi pantai tuuu... elok je kami turun ujan dengan lebatnya turun... aduh... kesejukan la kami ni haaa...

Kitorang tunggu punya tunggu, nampak gayanya ujan x benti2 gak, alih2 kami decided jalan kaki je la lalu kot hotel mines ni.... itu la penyebabnya kitorang terlepas nak tgk catwalk.... hehehehe








Monday, 20-Apr-2009 01:33 Email | Share | | Bookmark
Jalan-Jalan Di Mines Jumpa Meoowww...

Ingatkan ari Sabtu nak p pesta buku... tp hubby kata postponed minggu dpn yakni minggu ni la... ok je la.... x p ke mana pun Sabtu baru ni, cuma ari Ahad la kami ke Mines sbb ada pertandingan kucing... Yes.. best... best...

Dah lama aku tunggu2 saat ni.... x pernah kesampaian... tp semalam akhirnya tercapai impian aku nak tgk pertandingan kucing2 nih..... huhuhu kalau shaggy masih ada, mau aku masukkan dia sekali dlm contest ni..... heheheh.. apa nak buat shaggy pun mana dah p tah bawak diri, mem ngan master dia dok umah tinggi, payah dia nak turun naik...... huhuhuhuhu

Memang best... masa kami sampai jam 11.00 pg, kucing2 ni tgh buat pemeriksaan kesihatan.... pehtu DJ tu kata, waktu petang (maybe dlm pkl 2.00 camtu kot), barula diorang nak pamerkan kucing tu btl2... so sementara nak tunggu pkl 2.00 pm tu, kitorang naik cruise
dulu sesaja nak melawat tasik Mines ni... nama je dok KL bertahun... tp x pnh naik pun cruise kat sini.... hmmm blh tahan gak harga tiket dia.... sib baik berdua je kalau ramai, mau koyak poket hujung2 bulan ni.... heheheheh

Kami x sempat la nak tgk kucing2 tu catwalk sebabbbbbbbb.... nanti la aku cite next N3, so layan je la pasal kucing2 ni...... Arrrgggghhh aku x sempat la nak join Kelab Kucing.... semalam dah teringat nak ambik borang... terlupa la pulakkkk

Kat situ gak semalam ada pengambilan anak kucing angkat, kalau x silap aku bayar RM100 je kpd SPCA, cost perubatan selama diorang jaga kucing2 tu, sbb kucing2 tu dah siap "disunatkan" & divaksinkan hehehe tp hubby aku x setuju, sbb takut jadi cam Shaggy, sian kat diaekor, x jumpa tanah dok atas langit je ..... susah pulak.....

Tapi x tau la aku ni memang minat & sayang sgt dgn kucing2 ni... dalam famili aku sendiri, aku & adik bongsu aku Naqiah yang paling suka dgn kucing, yang lelainnya x berapa sgt.... kalau tgk yang terbiar tu mula la rasa belas tu datang...sayu je.. tp apa daya aku.... tp yang bestnya.. hubby aku masa sblm kawin dulu takut sikit ngan kucing, takut kena cakar... mentua aku pun kurang sikit ngan kucing2 ni.... heheheh tp bila dah kawin ngan aku ni.. hehehehe mula2 takut tp lama2 dia suka... ni pertandingan kucing ni dia yang beria2 nak p....

Okla.... layan je la gambo meow meow ni..... cumel bangat.... I LOVE CATS...








Thursday, 16-Apr-2009 23:15 Email | Share | | Bookmark
PROTON EXORA & Jawab Tag....

Dua tiga menjak ni KL asyik ujan je, kalau x ujan petang, pagi akan ujan camtu la selalu, tp petang semalam (rabu) ngan ari ni x ujan... cerah elok je sampai la ke malam ni & disaat ni still lagi Ok....panas la pulak malam ni.... hehehe

Balik petang td, x tau nak masak apa, lgpun pasar malam ada arini kat Bdr Tun Razak... hmm apa lagi gerak ke sana la, on the way nak p pasar malam tu kami singgah la kat PROTON SHOWROOM, dekat ngan umah aku di Bandar Sri Permaisuri ni je... nak tgk PROTON EXORA yang baru dilancarkan malam semalam... heheheh x sabar2 nak p tgk... bkn apa dulu showroom dia jauh, ni baru bukak kat tempat aku ni, blh la terjah p tgk....

Tapi x byk la picas yang disnap, ramai gak la org kat situ.... pst..pst... pst nak dengo cite x? hehehehe tgh2 dok try test EXORA ni aku dah terputuskan tali tarik tempat duduk belakang daaaa, puncanya aku nak rebahkan seat belakang tu, nak tgk keluasan bonet kalau seat tu x de... alih leh pulak terputus tali penarik tu.... uish kecut gak perut aku... hehehe sib baik org dia x nampak... senyap2 je aku undur diri hahahahaha... layan je la picas ni.... semua picas ni sesudah kejadian....tu gambo yang aku sengih kat belakang kete tu, kiranya baru je kejadian tu hubby aku x dan snap time tu, dia snap aku dah letak balik tali tu... hahahaha




Haaa ni pulak gambor KL yang ujan... masa ni aku on de way p umah in law kat gombak baru ni.. layan....



OK ni task aku lak.... AKU TELAH DITAGGGGGG..... hahahahahaha.... sib baik malam ni aku blm ngantuk, kalau x aku dh tido dah, tah bila lak aku nak buat tag ni... Tag ni dikasi oleh Leez Balezza dr blog dia
http://leezdza.blogspot.com & dia jugak ada FP ni link FP dia
http://leezbalezza.fotopages.com ...





Quote:
Mood aku baik arini... hehehe atas kekompleman teman2 sekalian, aku merajinkan diri mengubahsuai balik la tag yang telah diberi oleh LEEZ BALEZZA... tu la buat malam2 mata pun dah ngantuk... ingatkan beso font dia.. alih2 bila dah masuk dlm FP kenit la pulak jd font dia... hehehhe layannnn...


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net