Noor Faizah's FotoPage

By: Iezah Azizam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Monday, 13-Apr-2009 10:30 Email | Share | | Bookmark
Relax time...

This weekend I'm not going anywhere..... just santai kat umah je....
Niat ati memang nak kuar, hubby dok ajak p Amcorp Mall, ada jualan amal... tp malas pun ada nak kuar.. ok postponed ahad kononnya.... tup tup ahad pun x ke mana, just p umah my MIL je....

Cam mana nak kuar asal petang je ujan, asal petang je ujan.... asal ujan je petang eh...
Nak kuar umah pun malas..... so dok terperap la kat dlm umah..... nak tgk TV, Astro time ujan2 memang x de gambo la, tgk TV kosong je la... nak bertenet, hubby dok konker.... peh tu bila dpt time aku x tau lak nak surf apa lak.... alih2 tido tido tido je laaa.... sampai naik bingai pala otak aku ni ha.... nak main PS2, aku ni bknnya reti nak main sgt lgpun PS2 game dia byk yang serius hubby aku beli, kalau PS1 dulu blh la aku main game yang katun2 tu... best apa... tp PS1 dah bg kat my BIL...

Ok la, dah sebab aku x ke mana2 minggu lepas, maka aku sajikan la gambo birthday opismate aku yang kitorang celebrate awal bulan aritu... gambo ni x masukkan lagi ... so layan je la...




Heeheheh saja nak inteprem, ni gambo wajib atas meja aku kat opis, saja sumber inspirasi la kononnya......

Ok ok, sambung... haaa ni la birthday girl dia... heheheh girl ke? Kak Shida, sebenarnya birthday dia 29.3.09 tp kami celebrate lewat sikit sbb ramai yang x de masa tu.... x kisah la kan ka, janji celebrate kan? kan? kan? Kali ni makan laksa penang.... msk sendiri, tp bukan aku yang masak, kakak opis yang sorang ni masak..... so layan









Thursday, 9-Apr-2009 11:38 Email | Share | | Bookmark
Picnic @ Taman Hutan Lipur Lentang, Pahang

Haaaaa... last n3 for last weekend....
pecah rekod aku kali ni, everyday update.... hehehehehe...
ok sambung lg... dah lepas tgk gajah tu, kitorang pun gerak balik KL la.... tp perut memasing dah mendidih dah ni, kelaparan semuanya... so aku cadangkan beli je nasik kat warung2 tepi jalan tu, tapau peh tu makan kat Lentang.... masa ni x ujan dah.... ari cerah elok je...

Aku pun dah lama x ke Lentang.... lg pun niat aku memang nak mandi, sbb aku x selesa ngan baju aku yang telah dikunyah oleh si rusa2 kat deerland td.... so, aku yang beria2 turun dulu.... heheheh yang mandi aku ngan anak2 buah aku & adik ipar aku si irfan tu je yang lelain dok tepi tgk je....

Tapi mandi pun x lama, lepas tu ujan turun dengan lebatnya... makan pun x sempat, sempat berendam je kejap....huhuhuhu x puas nak berendam.... x pe la next time datang lagi berendam la sampai kembang....

Dah makan pun x sempat, maka hubby aku singgah R&R Genting Sempah, bukak bekal kat situ.... just beli air je kat situ......... Aku sampai umah aku dah pkl 11.00 malam, pastu kemas apa yang patut pkl 2.00 baru aku tidur, esoknya g keje aku demam, batuk & selsema sampai la ke arini ... hahahahah tu la berjalan sakan...

Minggu ni apa plan & destinasi mana pulak ek? tah aku pun x de plan lagi... tp x tau la kot hubby aku ada plan lain... so tunggu je la next N3 minggu depan, tu pun kalau ada bahan... tata







Quote:
Dikesempatan ini jugak aku nak ucapkan Selamat Ulangtahun Perkahwinan Yang Ke 7 buat sahabat karib aku YUSHAFIZA BT YAHAYA dan Suaminya Abang MAT pada errr aku x ingat tarikh nikah tp tarikh sanding rasanya aku ingat 27/5 sbb diorang nikah gantung almost a month , sori beb ... Semoga Jodoh mereka berkekalan hingga hujung nyawa, dimurahkan rezeki & bahagia di samping anak2... Aminnnn....


Wednesday, 8-Apr-2009 10:01 Email | Share | | Bookmark
Elephant Sanctuary @ Kuala Gandah, Lanchang, Pahang

Ok, now kita sambung lagi ceritaaa....
Lepas dah berpeluh2 kat Deerland tu kitorang bertolak pulak ke Pusat Pemuliharaan Gajah, Kuala Gandah, Lanchang Pahang...tempt ni x jauh dr deerland dlm 5 km je...

Hajat di hati nak skodeng gajah mandi... sbb dgn kita leh join mandi ngan gajah kat dlm sungai tu... tp hajat x kesampaian sbb ari dah ujan.... pertunjukan gajah tu stat pkl 2.00 ptg..

1st acara bg makan gajah
2nd acara apatah aku x dengar sgt
3rd mandikan gajah

Time penjaga gajah tu dok bg penerangan & memperkenalkan gajah2 ni, ujan pun turunnnnn.. apa lagi ca alif but laaaaa , apa mau tunggu lagi... x pe next time leh datang lagi blh repeat lagi apa yang x dpt aritu.... heheheh

Masa mula sampai kat Pusat Gajah ni masih lagi panas terik, but suddenly je ujan... nak skodeng gajah mandi x dapat la... yang dpt tgk "anak2 gajah" berkubang dlm sungai tu... hehehehe budak2 laaa... lmbt bebeno......

Ari pun dah ujan, maka kami berangkat pulang la... tp sebelum sampai KL ada satu lg tempat persinggahan kami.... nantikan next N3 ok....daaaa









Quote:
Dikesempatan ni aku nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT ULANG TAHUN KE 28 untuk adik aku NORAZLINA BT. AZIZAM aka INA (Mama Asyraf & Qaseh) pada hari ini 8 April 2009..... Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki & bahagia di samping suami & anak2 tersayang... aminnnnn.....


Tuesday, 7-Apr-2009 01:00 Email | Share | | Bookmark
Second Trip To Deerland @ Lanchang, Pahang - Part 2

Malas nak bebel lagi... dah puas bebel kat N3 bawah, so N3 kali ni tgk gambo je.... foto2 ni menceritakan segalanya....






Ok habisla N3 Deerland ni, so next Elephant Sanctuary @ Kuala Gandah


Monday, 6-Apr-2009 11:29 Email | Share | | Bookmark
Second Trip To Deerland @ Lanchang, Pahang - Part 1

Last weekend, hubby aku telah menunaikan janji manisnya... heheheh balik kampung oooo balik kampung ooooo balik kampung hati girang...... Kali ni kami balik x berdua tp berempat... hehehehe bkn aku peknen kembo weh.... tp adik2 ipar aku ikut sekali balik.... wah meriah umah mak ayah aku, adik aku si ina pun ada balik ngan famili dia.... dpt la aku main ngan anak2 buah aku.....

Kitorang bertolak pagi sabtu dlm pukul 7.45 pg... aku siap2 goreng karipap & cucur badak segera, sbb pg2 tu kitorang nak p servis kete kat perodua....sib baik la aku dah book awal2 kalau x, mesti lambat laaa.... tu pun nasib kitorang memang ada baik that day... elok2 kete kitorang abis servis, pusat servis tu blackout...

Pehtu Gerak ke Gombak dlm pkl 10.30 pagi, siap singgah care4 lagi... sampai umah my In law dah pkl 12.00 tghari.. ngam2 my MIL tgh masak utk lunch.... apa lagi dok bersila la ngadap makanan laaa...

Ok jom tgk xtvt aku ari minggu lepas....
Tp ni gambor sekitar ari ahad, ari sabtu x de apa xtvt pun.....
Kitorang bertolak balik KL dlm pkl 11.00 pg dr. umah parent aku.... so otw balik KL tu byk la tempat menyinggahnya... salah satunya Deerland ni la... last month aku dah p, kali ni kitorang bwk lak adik2 ipar aku ngan adik aku si ina sekeluarga, barula havoc sikit... byk la xtvtnya....
memula kami p Deerland ni... aku lak nak repeat apa yang aku x buat aritu.... antaranya..

Nak bg makan rusa keledek2 yang disediakan tu.... dapat, tapiiii..... aku x suka ada sekor rusa tu dia kunyahnya baju aku... eeeee basah baju aku ngan air liur si rusa tu... geli aku aih... kang nak solat cam mana, sib baik ada baju lebih...peh tu ada rusa yang pijak kaki aku... sakit woo... aku bg mkn x lama sbb aku x tahan dikerumuni oleh rusa2 tu...

Nak bergambo ngan fly squirrel tu... dapat... tp liar bebeno... tp comellllll....

Nak dok situ lama2 sikit baru la puas nak tgk...... hmmm lama la jugak... sampai berpeluh2 la kitorang ni haaa

so layan...... tp yang ni 1/2 je N3 psl deerland.. nak tepek semua kang ada gambo yg x leh bukak... x pe slow2.........








Quote:
Lupa lak nak gi tau... tiket masuk ke Deerland ni RM5=dewasa & RM3=kekanak bwh 12 thn, Free=Baby
Waktu lawatan : 10.30 pg - 5.30 ptg Setiap hari kecuali JUMAAT...



[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net