Noor Faizah's FotoPage

By: Iezah Azizam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Thursday, 2-Apr-2009 00:48 Email | Share | | Bookmark
Kemalasan Yang Melanda....

Sesambil mendengar lagu "YOUR CALL - SECONDHAND SERENADE" aku menggagahkan diri meng"apdet"kan FP aku yang mula diintai sang labah2 utk buat web dia.... hehehehe....

Kemalasan sedang melanda diri aku ditambah dengan kebizian aku ni x sempat aku nak meng"apdet"kan FP aku ni hah...

Ni la xtvt aku sepanjang weekend yang lepas..... Perancangan awal, kitorang nak balik kg aku di Jengka, Pahang... but terpaksa kensel sbbnya.... jeng jeng jeng....


Hubby kata nak service kete, dah lama x servis kete, asyik berjalan je.... tp x jd gak sbb x sempat

Hubby kata nak tukar nama telefon umah MIL tu... sbb skang ni telefon kat umah sana atas nama dia, so dia nak tukar kenama adiknya... senang diorang nak berurusan... tp x jd gak... x sempat la jugak...

My SIL dpt exam KPLI kat Putrajaya... yang arif jalan kat Putrajaya ni aku... hehehehe arif ke? main redah je... exam dia stat kul 9.00 pg-11.30 pg... tu yang x leh p ke mana... sbb dia x tau sgt Putrajaya ni... so lepas hantar dia kitorang balik umah dulu.... kul 11.30 pg p ambik balik...


Tapi hubby janji minggu ni akan balik... insya Allah, kitorang cadang nak wak balik adik ipar aku yang bongsu si Irfan tu, cuti aritu x bwk dia g jalan ke mana2 pun....





Ni lah wajah my SIL yang exam KPLI tu.... mudah2an dia berjaya la... aminn

Hari Ahad pulak kitorang dapat jemputan kawin dari kuarga teman sepermainan hubby masa kecik kat Gombak.... tp masing dah x kenal, my MIL yang ajak p... so kitorang p la jugak... hehehe sori aku pun x tau sapa nama pengantin.... sbb gambo dia pun x banyak.... buat dlm dewan, tp mak ai punya la panas dewan tu.... aduh la... aku ni bknnya tahan kepanasan sgt mula la menggelisah je... kalau boleh nak balik le le tu gak....




Balik dari kenuri kawin, kitorang pakat nak p Taman Tasik Titiwangsa, sbb terdengar dlm radio kete ada event kat situ... Remote Control Car Race.... tp gambo aku x letak byk, aku letak muka aku je... gambo pasal event tu g la jengah kat FP hubby aku, tu pun kalau dia dah apdet... hehehe Aku lak memang dah siap bwk baju spare... hehehe x kan nak pakai baju kurung lak, sbb memula tu plan balik dari umah my MIL kitorang nak p Jaya Jusco yang baru buka kat Setiawangsa tu...

Saja p melawat sesambil usha apa yang berkenan.... memang byk yang berkenan tp bila nak beli tu pikir byk kali, penting ke? , kang membazir pulak... beli2 je pakainya tidak... aduhhh... sian budak yang jaga bhgn beg tu... punya la layan aku bagai nak rak... alih2 aku x jd beli hahahahhahaha sori la dik... akak ni memang camni... kalau nak terus je ambik... kalau belek 5/6 kali tu memang alamat dia x jd ambik la tu.... hubby aku ngan member opis aku si Pida memang paham beno peel aku yang satu ni.... tah la... satu lagi jgn sapa2 kacau aku time aku dok belek2 tu dari nak beli kang terus kensel.... buruk beno perangainye hah....






Wednesday, 25-Mar-2009 21:31 Email | Share | | Bookmark
Kete2 antik yang cantik....

 
 
 
View all 6 photos...
Ari Sabtu tgk Belon, ari Ahad lak lepak kat Taman Tasik Titiwangsa, di bawah panas teriknya mentari tghari, aku ngan hubby menyibukkan diri kat sini..... gara2 berpanas ni 3 ari aku sakit kepala... bkn sikit punya sakit, cam nak pecah pala rasanya... sampaikan ade niat nak botakkan pala pastu tampal koyok keliling pala, x pun curah minyak cap kapak sebotol rasanya baru pueh ati... baru la lega sikit....semalam aku mc, x daya nak bangun dah.... huhuhu... kena lak pagi semalam ujan... aduh mak, makin berat le pala aku ni....

Ah sudah melalut ke mana dah tu... ok sambung cite kete antik.... aku x tau pun pasal show kete antik ni.... hubby aku la... tah mana dia dpt info tah, selalu last minit... on the day itself lak tu... kalau dua tiga ari lagi leh la plan apa2... ni on the spot...

"Jom awak kita p tasik TTwangsa, ade kete antik"... aku? ikut je laaaaaa.....
sebab dia ugut aku... hehehehe ugut ke tu....

"kalau x nak p abang x kisah, abang bwk adik2"... uishh mana aci... aku pun nak berjimba beramai2 gak.....barula sonok.... tp at last kami berdua gak la, sbb dah lalu malas nak patah balik....ada ka patut, sian adik2 ipar aku terutamanya si Irfan tu, cuti baru ni x bwk jalan ke mana2 pun... x pe la , ingat balik kampung aku sabtu ni nak bwk dia.... tp tgk pd keadaan la... sbb kadang2 last minit kitorang suka tukar plan.........

Plan asal, memula tu nak p Stadium Paroi, N9 nak tgk "National Assembly Of Scooters, Vespas, Lambrettas & Classic Bikes", bkn senang nak tgk ni sbb ada negara2 lain pun joint sama..... alih2 tukar plan.... tp aku pun rasa malas sbb rasa cam jauh... penat... kalau buat Sabtu gagah gak la g sana......ni Ahad, ari aku nak berehat, melapangkan minda ececece

So layan la la model kete antik ni... hahahahaha... siap berpayung lagi kalau x, jgn harap nak pakai payung, panas sungguh.. dlm berpayung pun sakit pala menyerang jugak....







Sunday, 22-Mar-2009 20:49 Email | Share | | Bookmark
Pets & belooonnn besoooor

 
Semalam 21 Mac 2009 bersamaan ari Sabtu, pepagi buta time aku dok membasuh kain, hubby aku bgtau awal2 plan dia..

Hubby: Arini kita p KL sentral ye....

Aku : Ada apa? ( dlm ati malasnya nak kuarrr, keje umah x setel lagi niiii... )

Hubby: Ada upin & ipin, pets show pun ada gak... awak kan suka pets... nak? nak?
(Ayat bodek la tuuu....)

Aku : Ye ke... bestnya jommmm........ (Sib baik memang my interest... so layan)


Tp x byk la gambo2nya yang dpt dipamerkan kan sini... sbb hubby aku dah tersalah setting camera daaa........ tah apa yang disettingnya gambo tu x berapa nak jd ... snap nye byk... tp kureng memuaskan ati.... ni je la yang pueh ati aku sikit sbb aku malas nak mengedit.... x pe la nak tgk pic lelain p kat FP hubby aku... dia rajinla mengedit...


Menjajau jugak la kami mencari tempat ni sbb aku ingatkan dlm KL Sentral rupa2nya kat Monorail Tun Sambathan.... berhampiran dgn KL sentral... aduh... dah la panas terik.... naik motor lak tu... kalau naik kete x tau la cam mana campur ngan sesat lagi... hehehe bak kata member aku kalau x sesat kita x tau.... hmmm btl jugak tu....








Pagi tu sebelum hubby aku ajak p KL sentral, adik aku Ina ada kol kata nak mai umah ngan adik aku At yang dok Tapah tu.... aku ni lak dah risau sbb ye la kami kuar p monorail ni tkt terlewat balik.... memang sungguh lewat pun sbb aku sampai umah diorang dah sampai dulu


Aduh... kelam kabut la aku masak.... dlm 1/2 jam siap... hahahah xpress btl masak... ye la diorang dtg jauh tentu nak makan nasik... aku lak gasak p berjalan dulu... dah tau org nak dtg umah patutnya sediakan apa yang patut ... huuhuhuhu


Tp anak buah aku si Alia tu baru je masuk umah aku x sampai 10 minit dia dah ajak abi ngan ibu dia balik dah.... kelam kabut adik ipaq aku pujuk anak dia.... x jalan... last sekali dibantai meraung nak balik.... huhuhu.....


Sian Alia... ye la x biasa ngan umah mak long nya... besa dok umah atas tanah... datang umah mak long umah atas langit gayat la dia.... Alih2 adik aku bwk g playground kat taman.... ok la dia....


Lepas diorang makan...Ina ajak kitorang p Putrajaya sbb ingat nak bg budak2 ni berendam kat dlm kolam kat presint 9 tu... aku la teringat ada show belon panas... apa lagi go on je la.... memula saja je lalu kononnya x nak turun sbb payah parking...


Maaakkk aaaaiiiii........ org punya la ramai... alih2 bila dah sampai dekat memasing nak turun pulak... tambah lagi time tu baru nak stat belon tu naik... apa lagi cari pot la.... hehehehe dapat la tgk..... jakun la kejap wakakakakaa








Tuesday, 17-Mar-2009 19:59 Email | Share | | Bookmark
Makan Durian..... yummyyyy...




Eh eh... blom abis lagi N3 balik kampung? dah habis dahhhhh...... heheheh tp kali ni nak cite pasal buah tangan yang aku dpt balik baru2 ni... durian....

Tahun lepas buah pokok durian yang ni memang x menjadi... bkn x berbuah, berbuah lebaaaaattttt... sampai melentur dahan dia.... tp x tau la kena apa sumpahan tah... buah2 dia semuanya mangkar... hmmm bahasa lain... buah nye dah tua tp x masak... isinya keras...punya la frust.....

Hmmm sib baik tahun ni menjadi gak walaupun x lebat, tp isinya hmmmm mabeles...time kami balik tu kurang bernasib baik sgt sbb buah x byk gugur... & hari kami nak balik KL... bedebuk jatuhhhh yeyeye... dpt gak sebijik habuan wak balik KL... tp utk inlaw aku x de la sbb dpt sebijik je.... huhu

Tp kan nak cite bg... durian pokok aku yang satu ni memang payah nak belahnya kalau baru2 jatuh... memang berparang berkapak la nak belah dia... punya la liat kulitnya... kena tunggu 2 hari baru senang nak belah..... tp yang ni aku belah keesokannya... sib baik senang.... dia sian kat aku kot... sambil pegang parang sambil seka air liur... hehehehhe .........

Minggu depan nak balik lagi... mintak2 la byk yang gugur kali ni... x puas nak makan lagi ni....

Dapat Award Dari Fafau.... http://fauzana78.fotopages.com



Ni lak dari Watie....http://shahwatie.fotopages.comWalau pun ko x suh ambik dik tp akak ambik gak heheehe





Saturday, 14-Mar-2009 12:56 Email | Share | | Bookmark
Sambungan Edisi Balik Kampung....

Haaa... N3 aku balik kampung aritu x habis lagi sebenarnye.... ni aku sambung la sikit lagiiii........ masa otw balik kampung aku tu, kami singgah ke Deerland kat Lanchang Pahang.....N3 psl Deerland ni Duta UBEN kita Si Rinna dah pernah buat... haa ni versi aku pulak ....

Selalu balik nampak signboard je x pnh masuk punn.... pastu dtg la idea aku ajak hubby singgah sat kat sana... main aci redah je... aku x pnh sampai sini pun... sib baik senang cari sbb signboard dia byk....tp masa tu kami ikut jalan lama karak.... nak naik hiway LPT x tau nak kuar mana.... rupanye senang je... kalau naik hiway LPT kuar kat tol Lanchang, lagi dekat... x pe next trip kitorang nak p Elephant Sanstuary, Kuala Gandah pulak... x jauh dr deerland tu...

Aritu masa p Deerland tu ingat nak p kat Gajah sekali tp ari dah ujan maaaa.... peh tu aku lak janji ngan adik aku kat umah sana nak jumpa dia.... sbb dia dah nak balik Perak aritu.... x pe next time ye Cik Jah ye....

Hmmm..... hubby aku punya la sonok... ye la dpt pegang haiwan2 ni.... dpt bermesra2an ngan dianatang....hehehehe dia kata nak datang lagiiiii... tp kali ni nak bawak adik2nya pulak... almaklumla... kat KL ni mana nak jumpa binatang2 yang mesra alam ni... kalau kat zoo suma dok dlm kandang... tgk dr jauh je la....Kalau nak tau cam mana cara nak p sana blh klik kat sini.....
http://www.wayn.com/waynblog.html?wci=viewentry&entry_key=101153 & also sini dlm my hubby's FP for more pics http://minmolek77.fotopages.com






Ok Deerland habis kat situ.... ni pulak sebelum balik aku sempat singgah umah jiran aku ni haaa Azian sbb nak tgk bb dia, aritu tgk bb masih dlm pantang lg... ni dah beso la sikit.... sebijik muka si abangnye..... tp abangnya dah kuar bermain, umur si abang dah 8 tahun baru nak dpt adik lg.... tp Azian ni muda lagi.... eh eh x de pulak pic mamanya pulak... sibuk ambik pic bb je



Petang Ahad tu kitorang dah gerak balik KL, walaupun senin masih ada cuti, terpaksa la gak balik sbb keje umah aku blm selesai, selasa nak stat keje balik.... memulanya kitorang balik ikut hiway LPT... sbb dah petang sgt malas nak ikut jln lama.... tp yang kelakarnya blh pulak aku x sedar TnG aku tgl RM6.10 jeee... alaaa lupa nak topap.... kalau kuar kat karak tolnya kena RM7.70.....

Singgah Shell kat RnR temerloh tu kot2 leh topap TnG hampehhhh x de la pulak... alih2 kitorang ambik keputusan kuar kot tol Lanchang... aiii cam sesaja nak suh familiar ngan jalan kat Lanchang ni je... ......




Ni masa kitorang dah habis makan kat McD Genting Sempah , kuar pintu McD ada lak tetamu ni haaa.... aku apa lagi snap la gambonye... memula no flash.. cool lagi dia, bila aku pakai flash dia dah mula tunjuk taringgg......menyeringai je... alamak .... tp aku ambik lagi pastu dia da stat nak kejo aku... aku lari balik dlm McD tu... hubby aku dah seberang jalan....

Blh pulak dia dok btl2 dpn pintu tu........ alamak cam mana aku nak kuar... habis la aku... sib baik la ada Pakwe Cina ni tolong halaukan.... hahaahahhahaha... elleh cam la dia tu artis sgt x bg org ambik gambo dia....huh...


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net