Noor Faizah's FotoPage

By: Iezah Azizam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Thursday, 12-Mar-2009 21:34 Email | Share | | Bookmark
Hepi Birthday Oyin....

Tghari td kat opis, kitorang buat birthday celebration for Oyin... memang tarikh arini 12/3 dia dilahirkan.... besanya kitorang masak, tp kali ni malas nak masak so kitorang decide beli sate Kajang Haji Samuri je... tp bkn yang Kajang, yang kat Taman Warisan Putrajaya je.....

Aku malas nak cite panjang malam ni... biarla gambar2 ni bercerita.... so layan









Monday, 9-Mar-2009 02:33 Email | Share | | Bookmark
Balik Kampung Lagiiiii........

Cuti baru ni aku & hubby balik kampung lagiii.... hehehehe... mesti tertanya2 apasal asyik2 kampung aku je kan.... haa tu laaaa.... mak & ayah aku dok luar KL, mak & abah mertua aku dok KL sama cam kitorang so x de la istilah balik kampung belah hubby aku.... untung la aku..... ..... tp kalau time raya mentua aku balik kampung diorang kat Perak so time tu la istilah balik kampung utk hubby aku digunapakai.. ....

Aku lak kalau balik kampung 2 la kampung aku 1 kat PAHANG = parent aku, & 1 lagi kat KEDAH = Tok & Tok Wan aku... haiiii tah bila la nak balik kedah niiiii rindu la kat org 2 sana .....

Hmmmm ok la layan la pic yg aku ambik masa balik kampung aritu.....




Ni masa on de way nak balik atas highway aku tgk kete2 yang berpelekat ni... Ouch ada konvoi la ... syoknyaaaa... memula tu sebijik2 kete yang berkonvoi ni memotong kete aku..... memula tu x perasan pastu tgk cam pelik je apsal banyaknye kete NISSAN je ni... barula pasan rupa2nya geng NISSAN berkonvoi ke Cherating bila baca pelekat kat kete diorang tuu... uii bestnyaaa...

Tp dlm byk2 kete NISSAN yang pelbagai jenis tu tetiba terselit satu kete MYVI join diorang... satu2 nya kete lain antara NISSAN2 itu.... hehehe aku ingatkan Nissan ada kuarkan produk ala2 MYVi.... bila di tenung balik memang MYVI... hubby aku kata dia merayu kot nak join Nismo Club kot... x pun kete Nissan dia rosak ke terpaksa cari alternative kete lain..... pepehal kalau boleh aku pun nak join hehehehe .. tp aku pun kete tempatan jugak ...

Kitorang sampai umah mak ayah aku >< pukul 1.00 tghari.... bertolak awal la jugak dr umah aku jam 9.00 pg.... tp besala kitorang byk menyinggah... bkn singgah umah org tp singgah kedai, R&R.... kalau ikut perjalanan tu 3 jam kitorang punya perjalanan 4/5 jam... hehehehe drive sesambil santai la konon....

Sampai umah mak ayah aku lepak jap, pastu bergerak pulak g umah mak ayah MEMBER KETAT ku.... YUS... Umah mak ayah dia ada buat kenuri Aqiqah anak2 buah & adik iparnya, so dia pun ada share bahagian utk anak bongsunye si SYABIL... tp gambo Syabil x de la sbb time aku sampai tu dia tgh tido.... yang ade gambo anak buah terbaru YUS, anak kepada adik dia..... heheh bermanja dgn anak org je la...




Lepas balik umah Yus, kitotang p pulak pasar malam Bandar Jengka... datang angin berani aku jenjalan snap gambo... heheheh sampai peniaga2 tu pelik... sape le budok ni? wartawan ke?





Seronok tengok bahagian ikan2 ni.... ikan patin hidup, ikan haruan hidup, talapia hidup.... pastu tgk lak diorang potong kat situ... kiranya ikan fresh laaa tp harga dia aku x tau..... aku tya ayah aku dia kata mau sekor patin tu rm13-15 sekor.... sonok tengok la.... sbb kat KL byk yg dah mati...

Ok cukup utk kali ni next N3 pulak... kalau letak gambo byk2 kang mai angin x elok FP ni x leh nak bukak... leceh.... daaaa


Thursday, 5-Mar-2009 13:15 Email | Share | | Bookmark
Jemputla Makan....



Haaa meh la jemput makan kawan2 semua.... huhuhu tp dah habisssss.... hahahahha....2/3 minggu ni aku rajin masak, kena angin baik rajin la... kalau x......

"abang jom makan kat luar"
"Nak makan katne? nak makan apa?"
"err........ blurlaaa .... ikut abang laaa..."
"awak la pilih......"
"errr........."


Haaa sampai camtu sekali... perut lapo, tp x tau nak makan apa..... hehehehe... tp kengkadang kita suggest place dia x berkenan pulak...

So solutionnya.... masak je la... kalau masak kat umah, masak apa pun makan....... abih cite... tp kengkadang buntu jugak x tau dah nak masak apa kalau dah selalu sgt....

Malam ni balik keje, malas dah nak keluar... pasar malam kat BTR ada tp malas nak p, sbb ptg td hubby aku jemput aku without helmet, so balik umah terus la... kalau nak ambik helmet pun kena naik umah jugakkk... tu la dok umah tinggi2 memang malas dah la nak turunnnn...

Belek je la apa yang ada dlm fridge.... santan ada, ikan bilis ada, petai ada sikit... maka ini la hasilnya... malam ni aku buat nasik lemak..... sambai petai tu aku sorang je bedal... hubby aku x makan sambal petai... itu yang terjadinya 2 sambal tuu....




Yang bawah ni pulak malam semalam punya menu... dah selamat dah masuk perut sikit pun x tinggal... dari minggu lepas aku teringin nak makan ikan terubuk bakar... tp tu la kan dok umah flat nak bakar kat mana, atas dapur gas je la jawabnya..... kureng la sikit kesedapannya... tp boleh laaaa...

Kalau ada tempat pembakar pun mau berasap umahku syurgaku ni.... x pasai2 bomba datang ingat ada kebakaran ........
maka inila hasilnyaaaa........




Sunday, 1-Mar-2009 22:27 Email | Share | | Bookmark
Hari yang mendung...

Hmmm skang ni kat KL asal petang je ujan, asal petang je ujan... kengkadang sampai ke pagi esoknya....

Sehingga detik ini, waktu aku nak menyiapkan N3 kali ni, kat luar masih ujan... jam dah 9.46 pm kat pc aku ni hah... tido best woo time ujan2 ni... tp mata lak x nak tido lagi, malam masih muda.... hehehehe

Minggu ni cam minggu2 lepas gak la... x p ke mana aku ni.... kalau ikutkan minggu ni parent aku nak dtg KL tp x jd sbb jiran sebelah umah aku meninggal dunia hari Khamis mlm Jumaat tu...

TAKZIAH buat Ina, Azian, Azli & Nazri di atas pemergian Ayahanda tercinta, yatim piatu la diorang skang ni... maknye dah lama meninggal masa aku dok sekolah dulu ... nak p lawat anak2 sedara aku kat rawang pun diorang x de balik kampung....

Aku lak ikutkan ati memang nak balik jugak... tp hubby aku lak demam, sian pulak kat dia nak drive jauh2... dari hari Jumaat hingga arini demam x kebah2 lagi, klinik dah p dah... ubat dah makan... tp malam ni nampak cam dah ok la sikit...

So layan la gambo2 yang aku snap ptg td masa on de way nak p pasar malam Taman Medan...






Niat dihati p pasar malam ni nak cari petai... nak buat sambal petai ikan bilis or udang... tp hubby x leh lak makan udang... allergik.. kalau makan naik gatal2... ala kalau buat ikan bilis pun dia memang x makan sayur2 ni termasuk la petai... habuan aku laaaa......

Tp pasar malam kat situ makanan dia kureng sikit.... hubby aku ambik yong tau fu 5 benda je kena RM8 punya la mahal.... tp kesedapannya x pasti...

Yang aku lak beli nangka teringin nak makan nangka.... ingatkan jual sebungkus2 rupanya2 dia main timbang... sekilo RM4, aku diam je la... alih2 makcik tu kata genapkan la RM5 .. suka suki je dia nak paksa2 aku... cam la nangka dia tu sedap sgt... aku nampak cam keras jeee.... benci aku... tp tu la aku ni memang jenis x banyak mulut, sbb x sampai ati... hanya diam je walaupun bengang nak x nak terpaksa la bayar jugak.... memang x pueh hati... & memang x sedapppp

Ni la rupe nangka yg x sedap tuuu.... &-)




Kat bawah ni pulak makanan kitorang seharian ni... dr tghari sampai la ke malam... yang pasar malam tu pasar malam la, yang lain tu aku masak....



Saturday, 28-Feb-2009 06:16 Email | Share | | Bookmark
Upin & Ipin..





Malam tadi (Jumaat), aku ngan famili hubby p tgk wayang kat tempat peberet kitorang laaa MBO Ampang Galaxy.... citenye... seperti poster di atas laaa.. Upin & Ipin...

Sebenarnya masa cite ni kuar aku dah memang nak p sesangat dah tp hubby kata "tunggu dulu baru2 kuar ni memang tgh hot, ramai orang... lg pun nak ajak adik2 sekali" dlm ati.. " alaaaaaaaa....... frustnyaaaaaaa"...

Ye la tetambah bila kengkawan kat opis dah ramai yang p tgk pastu dok cite...
"best woooo rugi sapa x p tgk..."
aaaaa itu yang menguatkan lagi ati aku nak p tgk...

So utk mengelakkan kena baeratur panjang & menepuh org ramai... maka tiket kitorang beli awal, ari Rabu malam kitorang p MBO... sib baik org x ramai.. agaknya sbb x gaji lagi kot.... ataupun esoknya sekolah maka x ramai la yang tonton malam2....

7 tiket dibeli... 6 Dewasa & 1 Kanak2... kanak2 tu adik ipar aku yang bongsu la dia je yang sekolah lagi... yang lelainnya dah habis sekolah, baru keje, so hubby aku belanja la diorang tgk wayang... yang paling bestnya mak mentua aku pun nak ikut.... dlm ati aku " aik biar betul mak ni.... , boleh ke mak ni? takut bosan lak kang..."

Hehehehe sib baik la mak mentua aku OK...caya la mak lenkali leh bwk lagi... cuma dia kata sound dia kuat sgt....ye la sbb dia pun dah lama x masuk panggung last dia masuk panggung masa hubby aku kecik2 dulu... masa tu anaknya cuma hubby aku je sorang... skang ni hubby aku dah 32 tahun... uishh lama tuuu... panggung yang diorang masuk dulu pun dah x de dah.. kalau yang tgl pun COLLISEUM kat ngan Jln TAR tu...

Tapi tu la bapa mentua aku pun nak ikut sekali tp apa nak buat dia kena keje malam.... kalau x lagi la meriah.... cite ni kan ramai org suka baik bebudak maupun orang tua... tp aku memang enjoy la cite ni....

Gambo aku x letak byk... sbb byk dlm N3 hubby aku http://minmolek77.fotopages.com .... kitorang tgk tayangan pkl 10.30 mlm & selesai dlm pkl 12.30 mlm camtu laaa... tp balik umah memasing... famili hubby aku balik ke Gombak, kitorang ke Bdr Sri Permaisuri laaaa...

X tau la pkl berapa diorang sampai umah... tp kitorang sampai dkt pkl 1.00 siap singgah restoran Mamak dkt umah aku RHB ( Restoran Hajris Bistro)... makan kat sini semuanya sedap2...

Sebenarnya aku nak makan yang ringan2 je... hubby aku kononnya nak makan yang berat... alih2 sebaliknya... dia order roti telur... aku lak hmmmmm peberet aku la Chicken Chop... gambo roti telur aku x snap sbb aku x minat roti telur .. aku lebih minat roti sardin or roti pisang... hmmm nyam nyam nyam..







[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net