Noor Faizah's FotoPage

By: Iezah Azizam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 8-Sep-2009 00:06 Email | Share | | Bookmark
Jalan Menjengah KPM Beranang

 
 
Salam semua...
Mood nak mengapdet adala sikit.. so tumpang dok ada ni baik aku apdet siap2 kalau dah ilang mood sok berzaman laaaa..... hehehehe ni pun dah rasa letih + ngantuk ni... tp ku gagahkan jugak utk FP kesayanganku ini.......

Ni semua cite ari Ahad (6/9/09) aritu, ari Sabtu kami x ke mana2 just p Pasar Malam Taman Medan, Petaling Jaya, pehtu ronda PaRam dia pulak... saja jalan... sampai umah ngam2 org azan Maghrib, sib baik ada beli air... buka posa dlm lif sedut air je... hehehe....

Ok.. sambung lak pasal hari ahad tu.... kitorang keluar pun dah lewat... lbh kurang jam 3.00 lbh kitorang kluar umah... hubby tya nak ke mana? laju je aku kata Beranang.... ... dia on je janji leh jalan hehehe.... kebetulan lak dia ada nak cari barang kat TESCO yang ada promosi tu kat TESCO Semenyih.... hmmm dah dekat la tuuu... alang2 p sana lajak la ke atas sikit sampai la ke KPM tmpt aku menimba ilmu dulu.... rindunyaaaaa....

Hmmm TESCO Semenyih tu memang best... dlm byk2 TESCO takat ni yang aku jengah TESCO ni yg paling best... Outlet byk, pilihan byk, brg2 pun byk beza dr Tesco2 yg besa aku kunjungi... tempat dia pun selesa..........

Kitorang ronda2 je dlm TESCO tu x beli pun... hubby nak beli barang dia pun dah sold out.... so ronda2 tgk2 aje la.... lepas tu kitorang terus ke KPM Beranang.... snap sana snap sini pastu kitorang gerak la ke PaRam sebelah KPM ni di Tasik Kesuma, memang byk perubahan dr zaman aku dulu... masa aku kat sini dulu semua sekeliling KPM ni semak samun & padang jarak padang terkukur.... nak cari makan pun paling dekat Mantin @ Semenyih... skang ni kedai mamak ada, gerai2 ada pasar malam ada, ni bulan posa pasar ramadhan pun ada... untung diorang skang ni... kitorang dulu azabnyaaa..... tp demi ilmu yang dituntut kugagahkan jugak sampai ke penghujungnya... Alhamdulillah aku berjaya..... poyos je....

Tp aku just bergambo dpn KPM je la.... nak masuk dlm x berani sbb ada pak gad kat dpn tanya macam2... maleh la aku nak bersoal jawab,... tp kalau mintak elok2 rasanya dia bg kot... hehehehe yo la tu.....

Kat PaRam tu pun aku just beli kuih karipap 2 bijik + cucur badak 2 bijik = RM1.60 mahalnya, sian student2 kat situ.... kuihnya x de la besar mana, kalau besar tu ok la la kan, ni cinonet je.... kalau kat KL ni masih lagi RM1=3 bijik... tmpt lain aku x tau la tmpt aku msh rm1=3 bijik... ambik kesempatan btl.....

Malas nak beli apa2 lg kat situ.... kitorang pun gerak balik... aku kata kat hubby nak makan sate samuri... kitorang pilih restoran sate Haji Samuri yg dkt stadium tu... mak aiii punya la ramai org, semua meja dah reserved... aiyaaa.... ykt atas dia tutup, nak order makan pun kena p order kat kaunter sbb diorang x cukup kakitangan.... tp aku tgk 4/5 org kakitangan dia dok melepak kat luar tu pe hal... alih2 aku kata kat hubby ... x pe la bang kita buka kat luar dulu peh tu kita datang la balik.... heheheh bila kete dah gerak terus aku tawar ati nak g sana... so otw tu kami nampak la gerai mi bandung Muar ni... tp kitorang x order mi bandung kitorang order nasi goreng ayam... hmmmm sedappp... pastu ada gak sate, kitorang order la dlm 10 cucuk... uwekkk x sedap masin ... tp kat sini pilihan dia byk ada western food, mamak food, malay food.... pendek kata macam2 ada..... akan dtg nak try lain pulak..... nampak cam best je cuma sate dia spoil....

Ok la korang layan je la ye... dah ngantuk dah aku nak membebel ni....
Hujung minggu ni pun padat gak xtvt kami... ada 2 jemputan nak kena aku penuhi... & salah satunya Kerja Amal dgn anak2 Yatim la... x sabar rasanya nak join.... jumpa di sana ye kawan2 yg hadir nanti... insya Allah....











***************************************************************************************************

Award utk N3 TELOK CHEMPEDAK, KUANTAN, PAHANG ~ 30 OGOS 2009
diperolehi oleh kak Siti Hawa ~ http://sitihawa09.fotopages.com , sila2 la kak ambik award saya yang x seberapa ni, gantungkan kat FP akak ye....





Thursday, 3-Sep-2009 11:30 Email | Share | | Bookmark
Telok Chempedak, Kuantan, Pahang ~ 30 Ogos 2009

 
 
 
Sekadar membantu promotion.... utk keterangan lebih lanjut sila ke http://azueriena.fotopages.com



Salam sahabat semua...
Salam Ramadhan... selamat berpuasa bg yang berpuasa... yg x posa aku paham esok2 korang posa la kan.....

Apa la masalah aku skang ni penyakit M tenat sangat....tetambah bila nak edit gambo2 aduhaiiii... lemah mak nyah.... tp kugagahkan jugak diri ni mengapdet dr biarkan FP ku bersawang... aku sayang FP aku ni... hehehehe

Ok... last weekend kami balik jengka... saja balik lgpun senin tu kan cuti merdeka .. kami bertolak pun ari sabtu ptg dlm pkl 3.00 pastu p Hospital Putrajaya dulu tgk opismet aku masuk spital.... lepas lawat dia singgah lak umah mentua aku kat Gombak, pastu baru gerak ke Pahang... kitorang pun bukak posa kat R&R Lanchang makan kuih, pastu stop kat R&R Temerloh makan nasik (Nasik kitorang dah tapau siap2 dari Gombak ) hehehe..... sampai umah mak pun dah pkl 9.00 malam... x de apa xtvt malam tu just layan karenah anak2 buah aku... adik aku yg Tapah & Rawang pun balik gak... meriah la umah mak ayah aku ngan gelagat cucu2nya....

Esknya pagi2 lagi aku ajak hubby aku p Kuantan... saja jalan2 dok umah pun bknnya boleh makan pun... so kitorang decide nak ke Kuantan... memula tu nak p Gunung Senyum... tp sekadar p x jelajah x syok.... so ke Kuantanla destinasinya..... Aku bwk adik bongsu aku Naqiah & Qaseh anak buah aku ... abangnya si Asyraf x nak ikut... ye la mamanya tgh sarat sian pulak nak kena kontrol 2 org budak yang sedang naik ni.... penat.. tetambah lagi sepupunya si Alia pun ada... lg gamat la umah dgn jeritan gaduh bagai.....

Kami p kuantan pun x de arah tujuan, memula ingat nak ke Cherating... tp tkt x sempat nak patah balik jengka sbb nak buka posa ramai2 ngan famili aku.... so hubby kata kita p Telok Cempedak (TC) aje la... ok la dr x de tujuan... tgk kera2 kat situ mandi manda... gila jakun aku tgk kera2 ni mandi manda, siap menyelam bagai... terhibur dgn karenah "mereka" ni.... byk sungguh laaa kera2 ni, ada yg dok atas pokok, atas batu, macam2 peel.... Qaseh langsung x nak duduk .. takut..


Kat TC just jalan2 je x mandi manda... gile nak berendam laut bulan posa ni... kang x pasal2 terbatal pose... hehehehehe lgpun aku ni fobia sikit nak mandi tempat luas2 ni... kat gigi air blh la.... lepas ke TC ingat nak ke Parkson... dok nampak dah bangunan Parkson tp x jumpa jalan masuk... alih2 kitorang terjumpa Bazaar Ramadhan kat depan Terminal Bas Kuantan... tu pun jalan x lama.... x larat dah.... Selepas Bazar tu kitorang gerak balik jengka... sampai umah ngam2 10 minit lagi nak berbuka...layannnnn je la gambo2 ni... aku x edit satu pongggg... .......








*************************************************************************************************************


Penerima award kali ni dibolot lagi oleh Pafau untuk N3 SATU HARI DI ALAMANDA, PUTRAJAYA, Ambik award ni pau gantungkan kat FP ko ye...



*************************************************************************************************************

Ni pulak award yang aku terima dr. Rinna... TQ na... payah botul nak copot kek ko punya umah... dah berzaman baru aku nak tepek award ko ni haaa......



*************************************************************************************************************

Quote:
Ni lak kad ucapan posa dr teman2.....








Friday, 28-Aug-2009 15:40 Email | Share | | Bookmark
Suatu Hari Di Alamanda, Putrajaya

 
 
Salam sahabat sekalian...
Selamat mengerjakan ibadah puasa....
Wahhh seronok kan puasa tahun ni.. sejukkkkkkkk je, awal2 puasa ni dah ujan... Alhamdulillah..
Kat umah pun lepas je maghrib berdentum dentam la bunyik meriam ke mercun ke aku pun x tau,
kat depan umah aku ni (kaki 5) anak2 jiran sibuk main baling2 mercun kecik2 tu (aku pun x tau apa
namanya)...

Ok la back to my N3... kali ni aku tepekkan foto aku masa p jumpa kak ROS pada sabtu lepas
(seminggu punya crita hehehe)..
Kak Ros ni exhousemate & opismet aku masa kat muzium kesenian islam malaysia dulu...
dia la tempat kitorang menumpang kasih kakak...
Dia kawin tahun yang sama ngan aku & berkongsi tarikh sanding ngan kami 6 September 2003...
Dan seperti aku juga masih mengharapkan cahayamata penyeri rumahtangga...
Dia masih kat sana, aku yg dah bertukar tempat kerja...

Citenya yg leh p jumpa dia ni sbb aku ada beli kurma dr dia sbb Persatuan Penduduk tempat dia
buat jualan amal kurma ni, aku pun beli la 3 bekas nak bg mak & mentua aku...
so bincang punya bincang kitorang decide nak jumpa kat Alamanda
Sian Kak Ros kena tungg kitorang... ye la janji pkl 2 tp pkl 12.00 dia dah ada sana... aiseh...
aku lak kena tunggu hubby aku balik sbb aritu dia ada kusus, pkl 2.00 baru sampai umah...
Jumpa pun x lama sbb dia nak balik masak, kitorang besa la beli kat luar aje la...

Lepas jumpa Kak Ros, kitorang ronda2 sat dlm Alamanda tu...
saja jalan2 cuci mata, gaji pun lom dpt lagi time tu... masuk Parkson belek sana belek sini,
snap gambo berkeping2... tp guna cik NON aku la,
kalau guna hubby punya mampus dikejar dek org Parkson
"Mintak maaf Cik dlm ni x blh ambik gambar" ...
Sib baik la Cik NON aku tecik je... sorok celah baju pun blh snap.... heheheheh

Ok la layan la gambo2 ni....















Ok itu aje ... berjumpa kita di N3 akan datang..... Tata...


**********************************************************************************************************************

Pemenang pencopot terpantas kali ni dimenangi oleh KAK AINI ~ http://aini-ann.fotopages.com
utk N3 ULANGTAHUN PERKAHWINAN KE 6, ambik award ni kak gantungkan kat FP akak.
Tima kasih kak sudi singgah FP saya, lenkali mai la lagi ye...




Monday, 24-Aug-2009 22:40 Email | Share | | Bookmark
Ulangtahun Perkahwinan Ke 6

 
 
Salam Sahabat Semua....
Hari ni 24/8/09 genapla usia pernikahan kami yang ke 6...
Tp kitorang x celebrate pun... ingat nak beli kek kecik nak rai ber dua la kononnya tp aku amat keletihan arini, dgn appointment HUKM lagi, sudah appointment dah pukul 4 aduhhh.... so no celebration, no candle blowing, no cake cutting

Ok la... Kami nikah on 24/8/03 tp kenurinya 6/9/03 belah aku di Jengka & 7/9/03 belah hubby aku di Gombak... nikah gantung 2 minggu awal... sbbnya tok kadi x available, mulanya nak buat 31 Ogos tu tp tok kadi tu dah cop utk anak dia....

Gambor kawin aku x letak sini.... dah pernah letak, so sapa nak tgk p sini http://faimin97.fotopages.com/?entry=1657418 utk tau kisah kami..






Quote:
Dancing in the dark, middle of the night,
Taking your heart and holding it tight
Emotional touch, touching my skin
And asking you to do,
What you've been doing all over again
Oh its a beautiful thing,
Don't think I can keep it all in
I just gotta let you know
What it is that won't let me go

(CHORUS)

Its your love, it just does something to me
It sends a shock right through me
I can't get enough, and if you wonder
About the spell I'm under
Ooh...It's your love

Better than I was, more than I am
And all of this happened, by taking your hand
And who I am now, is who I wanted to be
And now that were together
I'm stronger than ever, I'm happy and free
Ooh... Its a beautiful thing
Don't think I can keep it all in
Ooh, but if you ask me why I've changed
All I gotta do is say your sweet name

(Repeat Chorus)

(TAG)

Ooh....Baby....Ohh

Its a beautiful thing
Don't think I can keep it all in
I just gotta let you know what it is that won't let me go

Its your love, it just does something to me
It sends a shock right through me, I can't get enough
And if you wonder about the spell I'm under
Ooh.. It's your love
Its your love
Its your love.


*****************************************************************************************************
Penerima award utk N3 NANDO'S @ SOGO dibolot oleh Pau http://fauzana78.fotopages.com lagi ... Tahniah! Tahniah! TQ Pau sbb sudi jd pengunjung setia FP den ni, nah ambik award ni, gantungkan kat FP ekau ye....


Quote:

Dikesempatan ini juga aku nak mengucapkan Selamat ulangtahun Perkahwinan yang ke 2 buat Zai & Mr T pada 25 Ogos 2009 & yang ke 5 buat Kak Farah http://farahbakty.fotopages.com pada 21 Ogos 2009 ~ Semoga mahligai yang kita bina ni mendapat keberkatan dariNya, & moga inilah jodoh kita hingga hujung nyawa...


Friday, 21-Aug-2009 20:00 Email | Share | | Bookmark
Nando's @ Sogo

 
 
 
Salam Ramadhan buat teman2 sekalian...
Selamat Berpuasa....
Ingatkan kot la tahun ni dapat pose penuh, tp nampaknya blm rezeki lagi...
Insya Allah tahun depan kot dapatla ....
(manala tau kot tahun depan ngandung leh la posa penuh, thn ni x kesampaian
insya Allah, doakan aku ye kawan2 )...

Hmmm ni ada la sikit pics aku baru2 ni, p SOGO nak beli hadiah baby opismet,
gambo hadiahnya aku x snap, lupa beb... dah bg baru tingat, x kan nak mintak balik kot
kan? Yang ada gambo kami makan je la....
Aku balik opis naik tren terus ke SOGO, x lama tu hubby aku nyusul,
kononnya nak tgk la selai dua baju tp letih la pulak rasanya..
Alih2 ambik keputusan p makan je, Nando's jd pilihan... lama x makan Nando's..
lepas makan terus balik....

Hehehe ada gak pics makanan, jangan leleh air liur sudah bulan2 posa ni....
kawal nafsu beb kawal...
Almaklumla bulan posa ni mesti kita akan nampak pics makanan je byk hehehehe
saja bg idea nak makan/masak apa utk berbuka ...
So layan je la pics ni....











***************************************************************************************

Award kali ni di menangi oleh.............
MADAM CT @ CT ONE ~ http://madamct.fotopages.com
Untuk N3 BIRTHDAY DANA @ R&R KINRARA, PUCHONG
Thanks CT sudi singgah kat teratak akak ni... sudi2kanla ambik award ni & gantungkan ke FPmu....




Dan ini pulak, aku dapat kad salam ramadhan dari...
EZZA ~ http://ezza-79.fotopages.com
Thank you Ezza & Salam Ramadhan utk Ezza sekeluarga juga..







[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net