Noor Faizah's FotoPage

By: Iezah Azizam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Friday, 26-Jun-2009 15:28 Email | Share | | Bookmark
Jawapan Teka-Teki..... Jeng Jeng Jeng....

Salam semua sahabat FP yang ku kasihi....
Aku dpt cuti lagiiii... ahad malam kena check in balik ... maybe senin atau selasa kalau semua ok, baru la aku dibebaskan... tp kebebasan ku nanti mesti bersyarat... huhuhu x kisah la... asalkan bebas...

Ini aku dibebaskan sbb aku beria2 nak balik, sampai nangis2 huhuhuhu.... puncanya aku dpt panggilan dr ayah di kampung.... dia kata dia x sihat, sakit... kaki dia bengkak sampai ke pinggang, tu yang terpaksa mtk gak pelepasan... x sampai ati aku....insya Allah kalau x de apa2 kitorang balik kampung esok.... ok sambung...

Terima kasih di atas perhatian & sokongan yang anda semua berikan... terima kasih banyak2.... terharu sungguh... ada gak org yang sayang.... toce toce... kepada yang sudi melawat masa aku kat HUKM, especially Mira & buah hati pengarang jantungnya Mr. Johar, terima kasih byk2 ye Mira, biskut IKO yang ko kasik tu memang sedap..... & buat Lela tima kasih byk2 dik, ko hantar wakil jenguk akak.... adik ipar mu yang sporting tu... akak pun x ingat nama dia, sbb masa tu akak x leh bangun terbaring je, tgh hypo (Kekurangan gula dlm darah), pala tgh miung, blur... bangun je nak pitam... so bercakap ngan dia pun dlm keadaan baring... lgpun letih sgt time tu sbb baru lepas kena interview dgn medical student... aduh letihnya, benda yang sama nak diceritakan berulang kali... itu yg letih tu.... sian dia agaknya mesti dia ingat akak ni tenat sangat.... hehehehehe

Apa2 layan gambo yang ni dulu ye.... kang aku sambung cite.... ni gambo masa aku dpt cuti dr doktor 2 aritu, tp cite ni 21 Jun 2009... aku mendapat jemputan kenuri kawin ex opis mate aku... kak Timah... akak ni dah pencen, so jemput kenuri kawin anaknya maka aku pun dgn suka ati la p sana... hehehehe







Ni lak Si Mira http://mirajohar.fotopages.com & Ayu ( Teman sepermainan merangkap jiran sekampung aku ) semasa diorang dtg melawat aku.... Thanks a lot ladies... Gambor adik ipar Lela aku x leh nak ambik sbb. kamera x de time tu... kalau x leh la tepek kat sini, wajah adik iparnya yang manis tu....




Hmmmm... ni la teka teki yang aku nak jawab.... ada yang dah dpt jwb dgn btl... tp diorang x pasti ... pepe pun korang tgk jela gambo2 ni, dgn sendirinya terjawab la teka teki tu..... inilah antara punca2nya napa begitu lama aku dok bertapa kat dlm spital ni....





Bukan niat aku nak merahsiakan semua ni dr teman2 sekalian.... aku tau maybe ada sesetengahnya akan berkata " Hek Eleh .... peknen pun nak rahsia ke? bagitau je la, itu pun nak rahsia2, patutnya share la, nikan berita gembira"

Betul... ni memang berita gembira bg korang yang x pernah ada masalah dlm pregnancy korang... bg aku yang dah alami 5x keguguran ini, ini bknnya masa utk bergembira.... tp masa utk kami lebih berhati2.... apasal lak x happy?? Yela happy tu memang la happy tp dlm happy tu perasaan risau kami x blh nak tepis..... takut kejadian yang sblm2 ni berulang.... sbb tu aku x nak war2kan berita ni.... sbb time2 skang ni time2 kritikal kami... kebanyakan baby kami keguguran ketika time2 ni.... skang ni aku dah 9 minggu... masih panjang lagi perjalanan kami utk kami sampai ke detik kelahiran.... dlm masa penantian tu macam2 blh terjadi.... tp kali ni aku mohon sahabat2 sekalian doakan keselamatan & kesihatan baby kami.....

Kencing manis & darah tinggi tambah lak ngan pregnant, itu la penyebab aku dok lama dlm spital.... sblm ni aku cucuk insulin... so skang ni Team Pakar Endocrine nak aku pakai Insulin Pump, yang berharga RM20k sehingga aku bersalin.... Nak tunggu dpt pump nila yang lama aku dok bertapa dlm spital... dah dapat lak, nak kena blajar cara2 nak pakai pulak... selagi x pandai selagi tu la dok dlm spital tu...... so skang ni aku dah pun pakai pump tu tp yg percubaan dulu, syarikat tu bg aku cuba utk tempoh sebulan sementara aku nak dpt yang aku punya sendiri.... so semalam opis aku dah call JPA dah luluskan belian alat tu... maybe dlm bulan dpn aku pakai la yang aku punya sendiri... cam mana rupanya... nanti la lainkali aku tunjuk ye.....

Mesti ramai yang kata kan, muda2 dah kena kcg manis & darah tinggi.... penyakit x kenal usia.. kena pulak history family kuat ada penyakit ni, kita jaga la cam mana makan pun akan dtg kena jugak cuma cepat ngan lambat je.... Aku memang ada penyakit ni sblm ngandung lagi... itu yang doktor nak pantau sgt2 tu....

Okla semua terlerai sudah teka teki ku ini.... harap sgt kalian semua doakan kesihatan aku & baby kami ye.... Terima Kasih Banyak2... aku sayang korang... mohon maaf kalau ada kata2 aku yang menyinggung korang.... sudi2 la maafkan diriku yang serba kekurangan ini....

*****************************************************************************************************
Award yang ku dpt dr Madam CT One, TQ dik... akak suka design ni... cun tuu.... tah bila la nak dpt copot lagi.... hehehehe manyak susah ooo....





Saturday, 20-Jun-2009 00:02 Email | Share | | Bookmark
Aku dah kembali tapiiiiiii.......

Quote:
Selamat Menyambut Hari Bapa kepada semua Bapa2 di dunia, terutamanya khas buat Ayah Aku EN. AZIZAM B. ABDULLAH, Abah Mertua Aku EN. MOHAMED ABDULLAH B. NGAH JAMALUDIN & yang paling istimewa buat suami aku EN. MUHAMMAD YAMIN BAJURI B. MOHAMED ABDULLAH..... inila dia bapa2 terbaik dalam hidup aku... I LOVE U ALL...... mmmmmmuuuaaaahhh


Assalamualaikum sahabat2 ku sekalian......
Yearrrrgggghhh aku kembali... tapiiiiiiiii hanya sementara waktu sahaja.....
Kerana apa? kerana........... nanti la aku cite..... tp sebelum tu aku nak cite la ari ahad bersamaan 7.6.09 di manakah kami berada??

Ari ahad tu Mr. Hubby ajak aku p The Mines.... buat apa? haaaaa kat situ ada pesta buku.... tp x la sebesar kat PWTC tu... tp boleh laaa.... tp byk buku utk Bahasa Cina, utk bahasa Melayu & bahasa Inggeris ada tp x la sebanyak Bahasa Cina... aku lak memang x de nak beli sgt pun, novel yang aku beli kat Pesta Buku, PWTC aritu pun aku x baca lagi time tu la, tp skang ni dah habis dahh.... so x de ati la nak beli... tgk je la... En. hubby la nak cari buku dia... tp x de... alih2 aku yg beli, buku SEARCH WORD je... hehehehe aku memang suka buku2 camni... syok oooo....ingat nak beli SODUKU tp aku ni bab nombor ni lembab sikit..... hehehe aku beli 3 buah... ala murah je rm6.90 je sebuah... kalau kat kedai mamak kat umah aku ni rm7.00 hehehehe murah la sekupang....

Tu gambo aku pegang buku mewarna tu aku x beli pun saja eksen je lebih... ingat nak beli gak utk anak2 buah... tp diorang kecik lagi... kang bukannya di kalernya dikoyak je..... tgu la beso sikit...... dah pandai pegang kaler esok blh la....

Layan je la gambo dulu ek......





Haa meh sini aku nak cite kat mana aku dok bertapa selama ni, gunung mana? gua mana? sungai mana?....hehehehhehe x jauh dekat je ngan umah aku..... tgk gambar dulu pehtu korang teka laaaa..... meh sini meh....opss mana aci korang dah nampak dah nama tempat kat gambo tu... x kira la....





Haaa kat HUKM aku dok bertapa utk sementara waktu ni... pasai apa? nanti la next N3 la aku cite....byk lg nak cite ni.... hehehehe.... aku stat masuk spital pada 8.6.09 (Senin) sehinggala bila aku x tau lg... ini pun atas ehsan doctor bg aku cuti 2 ari, Sabtu & Ahad, Ahad malam aku kena Check In balik... huhuhu ye la 2 minggu aku terkurung dlm wad tu apa cite dunia luar aku x tau... ribut ke topan ke? TV? ada tp aku rasa TV kat umah aku ni kalau x pakai areal, x pakai Astro pun lagi cantik gambonye dr TV kat spital tu...

Setelah puas aku merayu nak keluar, akhirnya blh la kuar tp dgn bersyarat.... kena masuk balik... huhuhuhu bil spital selama 2 ari aku x de ni tetap jalan.... walaupun kakitangan kerajaan kalau sampai berminggu2 berbulan2 parak gak la.... kerajaan cover duit ubat, service je... duit wad kena bayar sendiri.... x pe laaaa......

Kronik ke sakit aku ni sampai kena tahan wad begitu lama???
jawapannya... tah la... org yang kaya cam aku ni errr kaya penyakit laaaa bkn kaya duit .... rasa ok je.... aku dok spital dlm keadaan yang aku blh bergerak sana sini, rasa aku sihat je.... hehehehe tp ada la something solution doctor nak buat kat aku.... tu yang lambat... apa dia??? nanti la aku cite pada Next N3 ye.... harap kawan2 x jemu kunjung ke teratak aku ni.... hmmm ok la buat kali ni... next N3 kita sambung lain... maybe dlm seminggu lagi..... see uuuu.....

Ni lak Award yang aku dapat sblm ni tp blm sempat nak tempek kat sini....

Dari Kak Ieda Kuantan http://abassaenterprise.fotopages.com :





TQ kak Ieda... buat masa ni x leh la nak copot 1st commentator kat FP akak.... sbb saya x selalu dpn pc dah.. maybe bulan depan akan kembali normal....

Dari Fafau http://fauzana78.fotopages.com :




Pau... TQ byk2.... nanti den copot lagi yo kek FP ko yo..... Buat masa skang ni x leh alasannya seperti yang diberi pada kak Ieda.... kono sama reason dio, kang korang kata aku nipu.... hehehehehe.....


Monday, 8-Jun-2009 20:43 Email | Share | | Bookmark
rehat

Quote:
Salam buat teman2 yg aku sayang sgt2 btl x tipu punya sayang.. Haha, aku mtk maaf byk2 sbb x dpt nk jgk umah korg, buat ms ni diriku ini tdk mengizinkan aku mengadap pc & tdk disisi hubby tercinta.. Huwaa.. Jgn jemu2 dtg umah aku ek? Nanti aku blk aku terjah umah korg, ni pn sampai kong bateri hp aku, nk tgk fp pya psl, nanti aku blk aku tempek lak gambo aku kat tmpt skang ni ye.. Soba soba love u all


Sunday, 7-Jun-2009 22:59 Email | Share | | Bookmark
Gedik Santai di Dataran Masjid Putrajaya

 
 
 
View all 6 photos...
Minggu ni aku x ke mana2 just lepak2 je kat umah, cuma sabtu je la aku OT lagi... Ahad lak time to rest... letih la ari2 kerja.... hahahaha ni lak pic aku last weekend not this weekend... hujung bulan mei, balik dr. OT Sabtu tu En. Hubby ajak bergambar kat sekitar Putrajaya, dah dr opis aku memang akan lalu dataran masjid ni... masa lalu ni la kitorang ternampak ada event kat sini "LAMAN SENI PUTRAJAYA 2009" hmmm.. quite interesting.... lgpun aku nampak ada kraftangan bagai... tu yg buat aku nak p tgk tu... maka stop la kami di sini...

Time weekend ni memang la payah nak dpt parking kat dataran masjid ni... tp kiranya kami bernasib baik, x sempat nak gerak jauh dah ada kete yg keluar... maka park la kitorang kat situ.... sesambil jalan2 cuci mata.... x beli apa pun, just beli gelang RM10, ala2 gelang silver tp bkn pure la... alih2 x sempat pakai cangkuk dia dah patah, apa punya koman nya barang.... x pe la.... dah rezeki dia....

Okla layan je la pics gedik santai aku lat dataran masjid putrajaya ni.... kebanyakannya dr En. Hubby's camera.... sbb tu muka dia x de.. muka aku je










Wednesday, 3-Jun-2009 22:05 Email | Share | | Bookmark
Kenuri Kawin lagiii......

Terasa cam lama je aku x apdet... besanya seminggu paling kurang pun 2x aku apdet, ni dah tgh minggu barula nak mengapdet yang baru... agaknya cite pun dah basi.. hehehehe.... kira ok la tuuuu....

Haaa ni aku nak cite kisah di ari Ahad yang lalu yakni 31 Mei 2009... kisah ari Sabtu ada tp kendian la, aku nak cite ari Ahad dulu.... kami telah mendapat jemputan kahwin dari ibu sedara hubby aku yang tgl di Felda Behrang, Perak.... kalau ikutkan ati aku, aku malas nak pegi sbb pg tu aku diserang sakit kepala yang kronik... ngan nak muntah bagai.... tp bila memikirkan kang tgl aku sensorang kat umah pehal lak... jd apa2 kang sapa nak tgk.... alih2 aku gagahkan jugak diri menghadiri majlis kawin sepupu hubby aku ni.... lgpun masa dia tunang aritu kitorang x pegi... x kan majlis kawin dia x p pulak kan...

So aku just tido dlm kete, adik ipar aku anak dara 2 org ni ikut kami, mertua aku ngan adik ipar aku yang lelaki dah p sana awal2, diorang tido sana.... adik ipar aku yang bongsu si Irfan tu demam pulak dia ari kenduri tu sian dia lepek je..... makan pun x nak...
Gambo aku x byk snap sbb keadaan aku yang kepala tgh miung ni, dgn org ramai lg... aduhai laaaaa seksanya

Ha nah ko... sampai senin pala aku dok berdenyut2, berat tahap batu besar atas kepala lagi ada duduk laaa... kat opis pun aku bantai tido... asal bukak mata je sakit pala datang balik.... hahahahah ngulor la aku ari senin tu ... sib baik selasa ngan arini pala aku dah ok... ahhh legaaaaa......

Kitorang balik dr Behrang dlm jam 4.00 ptg camtu la, sampai KL dah pkl 6.00 lebih nak dkt pukul 7.00 mlm, pastu singgah lak kat restoran nasik lemak antarabangsa Kampung Baru... pekena nasik lemak kat situ... aku mmg x pnh makan nasik lemak ni, yang heboh dikatakan sedap sgt2 tu, tp yang ni bkn di Kg. Baru, yang ni letaknya di tepi hiway kat ngan umah mentua aku di taman melati tu... ingatkan nak p makan kat memori corner, tp kitorang parking kat petronas, sbb parking penuh, x daya aku nak jalan jejauh... tu yg stop je kat nasik lemak tu... ok la kot...

Minggu ni lak nyambut nantu belah lelaki.... kat Cheras Perdana, insya Allah kalau x de apa2 ada la lagi muka kami kat sana , mintak2 la kali ni aku ok.....
haaa layan la gambo2 ni, ada yang dr Cik NON aku & ada yg dr Cik NIK hubby aku..... saja suka2 ambik gambo pengantin... tidak la pro, sesaja testing2 bakat terpendam.... skill x byk lagi.... blm abis berguru ngan abang MEOR heheheh.... baru blajar 1/2 jalan.... apa punya anak murid ni kan?? Patutnya anak murid tunggu cikgu, ni cikgu tunggu anak murid, dah tu cikgu lak kena tinggal ngan anak murid... aparaaaaa ....X pe abang Meor nanti kami berguru lagi, kali ni kitorang janji akan bg sepenuh perhatian & komitmen hehehehehe

Opsss lupa lak... sepupu hubby aku yang pengantin pompuan... Adillah namanya suaminya lupa lak aku tp starting A gak Arif ke Afif ke haaa camtu la... sori Dillah kak iezah x ingat nama laki mu... layan la korang gambo pengantin baru & pengantin lama ni... hehehehe nak gak merasa naik pelamin cantikkk tuuu....











Quote:
Al-fatihah untuk anakanda ku Aleesya Bt. Muhammad Yamin Bajuri yang tlh 2 tahun meninggalkan kami pd 31 Mei 2007.... semoga Aleesya & Adib setia menunggu mommy & daddy di "sana"

& Selamat Ulangtahun Kelahiran buat Sahabat baik ku Yushafiza yg ke 31 tahun semoga rezeki hang bertambah2 tahun ni aminnn







[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net