Noor Faizah's FotoPage

By: Iezah Azizam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 27-May-2009 09:18 Email | Share | | Bookmark
Gelagat anak2 buah ku @ Zoo & Buah2an

YEARGHHHHHH... Selamat pagi Rabu semua.... ouch dah ari Rabu ek, jap je masa berlalu, esok Khamis, lusa Jumaat pastu Sabtu & Ahad... bestnya... x sabar nak tunggu weekend.... weekend ni berjalan lagi mencari sumber hahahahahaha ....

Haa ni N3 Zoo lagi la... tp bukan gambo hewan, ni gambo manusia2 genit..... anak2 buah aku la sapa lagi.... ye la aku pun dah lama x jumpa diorang memang rindu.... tp apa kan daya memasing dah x nak ngan maklong dia ni haaaa..... huhuhu sedihnyaaa ....

Tetambah si Asyraf tu ha... pantang mama dia ilang dr pandangan jap g dia tanya la "ana ama?" (Mana Mama?) so terpaksa la aku kata mama dia kat depan so laju la dia berjalan ke depan.... padahal adik aku tu dah jauh ke mana tah....hehehehe.....Si Qaseh ni plk memang x sihat, mulut sakit... makan pun x nak sgt.... so asyik dok merengek la ngan mama dia... tp kalau mama dia x de x pe lak....

Ni ada gambar Si Delia anak dara si CTOne..... punya la payah nak ambik gambo anak dara ni... jinak2 merpati.... bila nampak je kamera kita dihala kat dia terus dia lari... tp kalau kita buat x tau dia dtg dkt tepuk bangku .... haaaa dpt gak aku snap muka dia dkt2 tu pun cepat2 sbb dia dah nak ngelak..... CT, Hubby akak suka benor tgk anak dara CT ni... ha lg sorang dia suka tgk si Farah anak Pau.... geram.... comel2 belaka.......

Ok.. selain gambo model2 cilik ni, adela terselit model cilok lak, haaa sapa lagi aku laaa... hahahah ni gambo aku kat gerai buah2an tepi jalan kat Rawang berhampiran Shell Pekan Rawang tu... sbb masa lalu nak htr adik aku balik, aku dah nampak dah cendawan2 ni (kalau kat kampung aku panggil kulat tahun, byk tumbuh kat ladang lepas ujan) ... cendawan memang peberet aku... aku masak tumis bwg putih ngan lada itam je tambah kunyit sikit... memang aku sorang je ngadap... hubby aku x makan sayur....

Haa berbalik pd cite.... dah nampak tp x singgah, so lepas htr diorang balik aku suruh la En. Hubby benti... aku nak beli cendawan tu, 1 longgok RM5, aku beli 2 longgok ... lepas beli cendawan nampak lak kelapa muda rm5=3 biji... apa lagi aku ambik la... ni pun aku sorang je yg minum 1 ari sebijik... sedapppppp.... dah alang2 lalu kedai buah aku beli pulak manggis & rambutan.... tp rambutan x sempat snap gambo sbb aku dah habiskan dlm kete..... ....... ok la layanzzz....











Quote:

Dikesempatan ni jugak aku nak ucapkan SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN YANG KE 7 BUAT SAHABAT KARIB MERANGKAP MEMBER KETAT AKU :-





Semoga Perkahwinan Mereka Diberkati & Dilindungi Allah Taala Dari Sebarang Perkara Yang Tidak Diingini, & Semoga Kekal Bahagia Hingga Hujung Nyawa Di Samping Anak2 Yang Dikasihi- Aminn..
Sori Yus, Aku x de gambaq hangpa berdua.... so aku wish je la ye, nama abg mat pun x leh nak letak penuh ni hehehe


Monday, 25-May-2009 06:34 Email | Share | | Bookmark
Jom P Zoo....

Arrrggghhh bengang gile aku skang ni ngan photobucket, cam hampas... dr mlm td aku nak uopload gambo x leh... ni mai kat opis ni pun dr pg sampai tghari x leh gak... sampai tergendala semua keje hahahahah sib baik boss x pantau....alih2 terpaksa la aku bertukar ke FLICKR... Tension tul laa.. ok la jom layan cite dulu....

Hari Sabtu aritu bersamaan 23 May 2009, jam 10.00 pg bertempat di Zoo Negara....
Kitorang tlh berjanji nak outing bersama abang Meor & DOD... saja je la belajar sambil berhibur... bkn senang nak cari cikgu yg sanggup ajar free2 ni... cuma byr admission fee sendiri je la.....

Ramai gak fotografer2 yang join, ada yg dr FP & also from blog.... kalau dr blog ni aku x kenal sangat la, bkn x kenal memang x kenal... heheheh kalau FP tu aku boleh kenal...

Member FP yang terbaru aku jumpa Si Eayda LittleStar... tp x blh nak ckp byk sbb aku mengejar anak buah aku yang ligat berlari..... aku x ikut pun group abang meor & DOD, cuma cik abang je la yang ikut... sbbnya aku bwk anak2 buah aku yang sedang2 lasak tu... aduh laaaa penatnyaaaa....... mamanya x larat sbb dlm peyut ada lg sorang.... x enjoy pun aku sbb x leh nak concentrate.... binatang pun x leh nak tgk sgt....

Pendek kata aku memang x puas berjalan dlm tu... pkas pun x byk ambik, just muka anak2 buah aku je la.... dah penat jalan lepak kat kedai makan kat dlm tu, si watie bwk bihun goreng, sedappppp.... pandai watie masak, itu sbb arin sayang.. ( bodek... bodek heheheh kut2 lenkali blh bwk lagi ) aku dgn x malunya menambah bihun tu 2x..... besanya aku segan.... tp kali ni hilang segan aku, kang balik umah meleleh lak air liur aku ni haaaa ....

Sempat la bergurau senda ngan CT1, Pidah, Mira & Watie seketika, sbb lepas tu bwk haluan memasing... Aku pun meninggalkan zoo ni dlm dkt2 pukul 2.00 ptg, lepas tu hantar adik aku balik ke Rawang... lg pun anak buah aku si Qaseh tu x berapa sihat mulut dia sakit... so merengek je la dia....

Ok la layan je la gambo2 ni dulu... kang esok2 aku sambung part 2 pulak.... byk gak la gambo2 dr kamera aku & hubby... tp aku byk pakai kamera aku la... kamera hubby tuk N3 dia, cuma sekeping dua je aku cilok... hehehehehe










Friday, 22-May-2009 23:46 Email | Share | | Bookmark
Bersuka-suki di Restoran Asam Pedas Melaka Sejati

 
 
Dah 24 jam peristiwa ni berlalu.....
Semalam hari Khamis malam Jumaat @ malam Keliwon hehehehe Mira Johar tlh mensetkan tkb's dinner, so dia invite aku & Mr. Hubby sekali.... aku? on jeee tp Mr. Hubby la last2 minit almost nak menggagalkan plan sbb dia byk keje... pujuk + merajuk bagai, akhirnya berjaya gak menghadirkan diri...

Set lepas maghrib, tp kitorang sampai umah dah lewat sikit, so lewat la bersiap.... kena lak masa otw tu jem la pulak kat taman Shamelin tu, bkn ada apa pun tp trafik light je.... x pnh2 jem panjang dah malam tu jem... so bgtau kat Mira jumpa kat restoran tu je la, sian pulak diorang nak tunggu lama kan....dgn berpandukan arah yang mira bgtau akhirnya sampai la kitorang ke sana...

Sampai sana tgk Watie & Arin, Mira & Johar, Kak Azue & Abang Alim, Ila & also Mr, Saleh Haron.... ni 1st time aku Jumpa si Saleh, besa tgk dia dok berjimba2 ngan TKB je, so now, face to face ngan dia, kenal dia ni seolah2 cam dah kenal lama, peramah orgnye.... kitorang gak la yg segan.... hehehehe... Saleh weh, ko mengingatkan member aku si Mahadi, sejibik cam peel ko le & also sejibik ala2 dirimu...

Ingatkan kami yg lambat, rerupanya si Pidah & Mr Abang Nakkalnya lg lambat... heheheh ye la diorg x tau tempat ni, lgpun diorang baru balik keje, penat2 berkejar pulak ke sini... sbb tu la si pidah ni ayu berbaju kurung, x sempat dia nak balik umah.... tp oleh sbb komitmen dia yg tinggi pd TKB ni... dia berjaya menghadirkan dirinya bersama hubby tersayang....

Suasana yang meriah & ceria dgn gelak tawa yang boleh menggegarkan restoran tu.... kerlipan flash dr lensa masing2 menyerikan gelap malam... waduh2... sampai tokey kedai dok jeling2 la,

"pehal le diorang ni, macam nak runtuh kedai aku dgn gelak diorang ni, sib baik jauh dr periuk asam pedas aku, kalau dkt mau terbalik periuk tu" hahahahaha

Lepas makan kat Restoran Asam Pedas tu mereka2 ni menggamatkan pulak McD kat Ampang sambil bwk koci makan kat sana hahahahaha, sori guys kitorang x dpt join... kalau kejadian itu malam ni (Jumaat Malam Sabtu) Kompom kami ikut, tp memandangkan esoknya keje maka terpaksa la kitorang angkat montot balik ke teratak kami, byk keje aku x selesaikan kat umah, tu yg balik awal tu....

Ok la, malas cite panjang, nak tau lebih lanjut nanti lawat la FP si Mira Johar, Pidah, Ila, Kak Azue, Watie & Saleh Haron... ok guys so sweet memories dpt gather with u all, next time leh gather2 lagi... itu pun kalau aku x de apa2 problem lah & kalau korang jemput hehehehe....












Monday, 18-May-2009 10:02 Email | Share | | Bookmark
Berjimba-jimbut Dgn Cik Rama-Rama

Semalam, bersamaan Ahad, aku tlh menggagahkan diri mengajak en. Hubby keluar... buhsan dok kat umah (padahal keje umah byk tu.... ).. En. Hubby turut je kehendak bini dia ni haaa... tujuan utama nak p taman orkid, dah lama x p sana, saja nak tgk bunga2an.... tp tersasar la pulak...

Sbb yang blh tersasar tu, Mr. Hunny Bunny aku ni la... dia ajak singgah MUZIUM TUDM dulu, sbb teruja tgk kat FP PIDAH.... haaa pidah tgk pengaruh FP mu dah berjaya mempengaruhi hubby akak nak ke sana... heheheh walau pepepun thanks pidah ada gak info dlm tu..

Tapiiii byk pembinaan, nak buat lg cantik kot... kebanyakan yang dlm FP pidah tu byk yang dah x de.... dah di alih & ada yg tutup.... hussshh dgn cuaca yang panas terik x tahan aku ni haaaa.... sempat la snap picas sikit tp x byk la sbb panas mengigit...

Untuk meredakan kepanasan Mr. Hunny Bunny aku ajak p opis dia, sbb dia nak setel kan sikit keje dia... maka p la kami ke sana, memang sejuk, best.... dlm pkl 3.00 ptg kitorang gerak ke Butterfly Park (BP) kat Lake Garden, memula nak terus ke Orkid Garden je tp sbb cuaca masih panas tu yang singgah BP tu, dia kan redup.... kat situ je kat 2 jam... berpeluh2 la... tp butterfly dia x byk sgt.... tp boleh laaa..... seronok gak... ni 1st time aku masuk situ...

Harga tiket dia RM 8 dewasa, kanak2 x tgk lak aku... tp jgn terkejut kalau korang sampai kat kaunter dia tgk dia punya signboard tu tulis RM18-Adult, itu utk foreigner....

Ok la layan je la picas aku ni kat butterfly park ni, kat muzium TUDM rasanya Mr. Hubby akan update nanti........













Friday, 15-May-2009 21:59 Email | Share | | Bookmark
Tgk Wayang - X-Men Origins Wolverine

Rabu 13 Mei 2009, Adik ipar aku yang baru konvo aritu tlh bermurah ati nak belanja kitorang tgk wayang.... apa lagi, syok laaa... sbb memang hubby aku nak tgk wolverine ni... dia peminat komik, so bila dah dibuat movie ni lagi la nak tgk... boleh la dikatakan apa movie yang asal dr komik kitorang x pnh lepaskan... lgpun aku suka ngan pelakon wolverine ni si Encik Hugh Jackman ni.... Hensem beb......

Kitorang nye tayangan pkl 9.45 mlm, tempatnya besala tempat peberet kitorang MBO Ampang , kali ni semua adik2 ipar aku ada + 2 org member adik ipar aku... tp sayang btl diorang ni, sampai pun cite dah 1/2 jalan.... bg aku memang best cite ni... tp x tau la org lain... lain org lain citarasanya..... so layan je la gambo kali ni...









Quote:

SELAMAT HARI GURU KEPADA SEEEEEMMMMUUUUUAAAAA GURU-GURU DI DUNIA NI PADA 16 MEI 2009, GURU IBARAT PELITA, TANPA GURU SIAPALA KITA.... TERIMA KASIH CIKGU, KERANA JASA CIKGU INILAH SAYA, I LOVE UUUUUU... TERUTAMANYA GURU2 AKU KAT :

1) TADIKA, JENGKA 17, PAHANG - 1984
~ Cikgu Mar
~ Cikgu Nor

2) SEKOLAH KEBANGSAAN JENGKA 17, PAHANG - 1985-1990
~ Cikgu Mansor
~ Sir Halim
~ Cikgu Zamri
~ Teacher Yeoh Sock Choo
~ Cikgu Yap Soh Kin
~ Cikgu Suhaimi
~ Cikgu Rashid
~ Cikgu Ahmad

3) SEKOLAH MENENGAH JENGKA 18, PAHANG - 1991-1995
~ Cikgu Amaniah
~ Cikgu Rosli
~ Cikgu Lutfi
~ Cikgu Norsaidi
~ Cikgu Kamisah (Now dah jd Polis)
~ Cikgu Zahari ( X tau dia kat mana le ni, last dia benti jd cikgu dia joint PETRONAS)
~ Cikgu Sani
~ Cikgu Mad Ali
~ Cikgu Rozi
~ Cikgu Shukeran
~ Cikgu Norhashimah
~ Ustaz Rahim
~ Cikgu Ghazani
~ Cikgu Norwati
~ Arwah Cikgu Faisal - Al-Fatihah

4) KOLEJ PROFESSIONAL MARA, BERANANG, SELANGOR - 1998-1999
~ Senora Maria
~ Miss Faezah
~ Mem Amelia
~ Ustazah & Ustaz

hmmm sapa lagi ek? x ingat dah, tp yg 3 ni la peberet
Sekadar menyebut beberapa nama yang masih diingatan...... pada cikgu yg aku x letak nama dia kat sini & terbaca N3 aku ni "Saya mintak maaf cikgu, Selamat Hari Cikgu ye"

Dan juga selamat hari guru juga buat teman2 cikgu masa aku ngajar di Sekolah Kebangsaan Jengka 18 (ala cikgu ganti je, bkn cikgu btl2 pun.... ganti2 pun almost a year aku ngajar situ, pelbagai kenangan pahit manis ada di situ.. )....


Dapat Award Dari Watie Yang Comel kerana berjaya mencopot FP dia hehehe.... Thanks Watie....







[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net