Noor Faizah's FotoPage

By: Iezah Azizam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 2-Feb-2009 23:33 Email | Share | Bookmark
XTVT Hujung Minggu & Jwb Tag Malasszz

 
 
 
Hmmm.. ari minggu aritu aku ke Pasar Tani kat Bandar Tun Razak... pastu park kat depan umah org.... sepanjang jalan dr tempat parking kete ke pasar tani tu ada pokok2 bunga yang penghuni rumah kat area tu tanam... heheheh aku pun snap la.... tp bukannya dia tanam kat dlm umah diorang... diorang tanam kat seberang jalan dkt dgn tempat parking kami.... hehehehe entry kali ni banyak gambo2 bunga la pulak... layannnnn........



Haaa ni BUNGA ROS.... dulu kat umah aku kat kampung ada pokok bunga ros ni... tp skang dah x de.... teringin nak naik cameron nak tgk bunga2 ros yang segar bugar & beso2 tuuu.....



Ni pulak BUNGA MELOR , arwah tok aku dulu pernah tanam pokok bunga melor ni... bila malam wangi je dia kembang... gemok2 pokok bunga melor ni... bila dia meninggal pokok ni pun mati.... puas dah aku cuba tot nak tanam lain x nak jugak hidupnya.... huhu



BUNGA CINA... aku suka bau bunga Cina ni... wangi...



BUNGA KEMBOJA... besa tgk kemboja putih kat tanah perkuburan... ni warna pink pulak... tp rasa aku spesis kemboja ni banyak gak kaler2 lain... kalau x silap aku laaaa.. rasa cam pernah tgk kaler lain....



Yang ni lak aku x tau nama apa... kalau x silap aku BUNGA 7 BILAH... kalau salah tolong perbetulkan ek.... rasa aku dia ada kegunaannya pokok ni... boleh buat ubat, tp aku x ingat ubat apa... darah tinggi ke kencing manis ke lelah ke, aku pun x ingat... itupun kalau x silap aku la.... heheh betul ke?



BUNGA RAYA.... aku suka tgk bunga raya yang pelbagai bentuk & kaler...bunga raya yg besa ni aku snap kat umah org kat pasar tani tu...yang berlapis ni pulak aku snap kat umah adik aku,.... kenangan ngan bunga raya berlapis ni.... dulu masa aku dok sekolah dulu, mak aku masuk wad kat hospital Mentakab. waktu tu mak aku ngandung adik aku yang bongsu, ayah aku bwk aku ke sana nak lawat mak aku... sampai hospital aku nampak bunga raya yang berlapis ni... masa tu 1st time aku tgk bunga raya camtu... aku patahkan, bwk balik umah tanam... heheheh hidup... tp x de bunga sampai sudah.... x berkat agaknya...



BELALANG... haaa ni bukan pokok belalang... ni pokok bunga cina tp ada belalang pulak kat situ... aku pun snap la... 1/2 hubby aku snap... sebenonye memula tu aku x nampak pun belalang tu aku cuma nampak ladybug kaler oren.. kecik jeee... aku dah terlompat2 suruh hubby aku ambik gambo bugs tu kenkonon nak celen LAYMAN GARDEN & HALAMANKU (Jangan Marah yeee... saje gurau2 kamera saya x secanggih kamera UOLS... kite pakai kamera kompak jee ) ..

Opss sambung... tp bila nak snap gambo bug tu dah hilang... x perasan lak ada belalang sbb kaler dia sama daun... Rasa cam pelik je kat ranting tu yang belek tgk2 belalang... apa lagi snap leee... hehehe




Ni lak gambo kucing berhampiran kete aku... aku ni memang penggemar kucing... dah masuk dlm kete leh pulak kuar balik nak snap gambo ni... hehehe



Hujung minggu baru ni, memang penuh xtvt kami, kami bawak mertua ku (mak abah hubby aku) ke Bandar Tasik Puteri & Rawang... sebab mertuaku nak tgk rumah... plan nak beli rumah teres tp bila sampai sana tgk rumah2nya kebanyakannya dah terbarai... kensel la... lgpun kat sana jauh, murah memang la murah... tp kos nak repair lagi... uis x payah laa.. malas aku nak tepek gambo kat sini.... cuma dorang berkenan rumah yg kat belakang umah adik aku.... memang cantik... tp jiran lak x de... hehehe seram la pulak nak tinggal kat situ..... ni ada la pic sikit... x byk sikit jeee... yang selebihnya gambo anak buah aku la yang 2 badik nih.... ASYRAF & QASEH..






Ni lak gambo kitorang balik dari kenuri kawin 2 pupu hubby aku kat Felda Gunung Besout, Perak.. on de way balik singgah surau kat Sungai Buluh...











Quote:
Kena ada gambo sendrik




Tag dari sahabat baru ku MALASSZZ

Quote:
Nak kene cite pasal biodata diri pulak… hehehe


Nama Penuh : NOOR FAIZAH BINTI AZIZAM

Umur : 31 thn

Anak : Sulung dr 5 beradik ( 3 Pompuan 2 Laki )

Asal : Kedah (Tapi Dibesarkan Kat Felda Jengka 17, Pahang)

Makanan : KFC, McD & Western Food (tp yang paling best masakan mak & mak mentua aku hmmmm nyummy… masak la pepe pun aku bedal)

Minuman : Teh O Ais

Hobi : Membaca (Terutama Novel, Majalah Wanita & Seangkatannya & Majalah Humor), Melancong, Berfoto & Surfing Tenet

Alamat skg : Kuala Lumpur

Pekerjaan : EPU, Putrajaya

Status : Berkahwin (tp belum ada anak…. blm rezeki)

Quote:
Peel Buruk ;


~ Agak panas baran, tp kalau tahan mesti akan nangis2 sampai bengkak mata2

~ Walaupun mudah memaafkan tp x leh lupa apa yang depa buat.. (Pendendam la kot tp x pnh ada niat nak balas dendam)

~ Pemboros (hehehehe yang ni x leh nak ubah…. )

~ Kalau x puas hati cakap derek je… x de pendam2 nya….

~ Suka masuk shopping kompleks… kalau masuk berejam... belinya ciput je...

~ Tangan gatal suka picit jerawat walaupun muka kengkadang x de jerawat…

~ Usik hubby aku.. sampai kengkadang naik hangin dia hahahahaha….

~ Suke hidu minyak cap kapak

~ Agak degil orgnye….

~ Kuat tido gak nih hehehehe






Thanks Jun...




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net